Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Handboll

Storskytten het inför slutspelet – men på väg bort

HK Malmös formstarke Linus Persson visade på nytt sin kapacitet i segermatchen mot Sävehof, men snart kan han vara förlorad för Malmö. "De är förstående till att jag vill ta nästa steg", säger han.

HANDBOLL · Handbollsligan
Sävehof-HK Malmö 29-31 (10-18)
HK Malmö satte inledningsvis ganska enkelt stopp för Sävehof i Partille.Bild: MICHAEL ERICHSEN
Det var Sävehof som hade mest att spela om i nästsista omgången av Handbollsligan, men det var ändå HK Malmö som styrde och ställde. Laget hade två storspelande målvakter och gick runt på hela truppen när man under första halvleken ryckte till 18-10.
– Den först halvleken tycker jag var riktigt bra och delar av andra också, men sedan gjorde vi det lite onödigt spännande på slutet med fyra fem tekniska fel och nästan lät Sävehof få gå ikapp, sa Linus Persson som skickade in fem nya mål och var riktigt vass i första halvlek.
Även om det slutade med bara två måls skillnad, 31–29, så var känslan att Malmö hade god koll på läget och kunde fördela speltiden broderligt mellan alla sina 16 spelarna.
HK Malmö passade också på att slipa lite på försvarsspelet och testade ett 5–1-försvar med Kassem Awad längst fram. Det gav god utdelning i första halvlek och kan bli en extra dimension i slutspelet.
– Det skulle vara bara att ha två försvar att alternera mellan beroende på motstånd. Både om vi skulle ställas mot Sävehof eller Guif så skulle det kunna fungera bra, sa Linus Persson.
Senaste mötet med Guif gav ingen fullträff bakåt.
24-åringen som gör sin sjunde säsong i klubben kan vara inne på den sista. Kontraktet går ut efter säsongen och han för diskussioner med utländska klubbar om framtiden.
– Jag snackar med Malmö också och de är förstående till att jag vill ta nästa steg. De vet att jag är i kontakt med andra klubbar och vill till en annan bättre liga. Skulle det skita sig har jag inte stängt dörren till Malmö och samtidigt är jag förstående till att de söker efter någon annan på min position.
– Jag vill helst ha allt klart innan slutspelet börjar. Det hade varit det bästa så att jag kan fokusera allt på Malmö under slutspelet.
HK Malmö spelar sista omgången i handbollsligan på onsdag och väljer därefter sitt kvartsfinalmotstånd. Det lutar åt att det står mellan Sävehof, Guif eller Ystad.
Gå till toppen