Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Pantern tappade allt i sista: ”Får lite enkla mål”

Pantern såg ut som ett vinnarlag med 4–1 med sig inför sista perioden borta mot Björklöven. Men tappade och förlorade 4–5 efter förlängning. ”De får lite för enkla mål”, sa Nicklas Jadeland.

Stefan Söder tog vara på ett friläge och tryckte in 4–1.Bild: JOHANNA LUNDBERG
Pantern hamnade i ett tidigt underläge, men Andreas Heier fixade kvittering före pausvilan på en målvaktsretur och sedan hade Malmölaget maximal utdelning i mittperioden.
En tveksam utvisning gav chans till powerplay och det tog bara sju sekunder innan det small till bakom Björklövens målvakt Adam Werner.
Nicklas Jadeland vann tekningen, Sebastian Dyk skickade vidare till Anders Grönlund, som hittade rätt med ett mäktigt slagskott.
Jadeland pillade själv in 3–1 när han slog in sin egen retur efter ett misslyckat avslut i friläge – backen Kevin Hecquefeuilles långa passning från egen zon var magnifik.
– Jag tänkte lägga den i första krysset, men kör en liten omedveten visp istället och kanske lurar målvakten med den, sa Nicklas Jadeland med ett skratt.
Sedan bjöds Pantern på ett friläge, när en Björklövenback föll efter ett felskär, och Stefan Söder fixade 4–1 med mindre än två minuter kvar till pausvilan.
Så långt såg Pantern ut att vara på väg mot en drömstart i slutspelsserien.
Men den krossades brutalt i slutperioden.
En tidig reducering tände hemmalaget och sedan kom 3–4 och 4–4 inom loppet av tolv sekunder drygt halvvägs in i tredje perioden.
– Vi pratade om att spela smart och att inte gå i fällan att dra på oss en massa utvisningar. Men det händer ändå och till slut så blir det hål, sa Nicklas Jadeland.
Sedan fixade Björklöven extrapoängen när Cody Murphy satte 5–4 med fjorton sekunder kvar till straffavgörandet.
– Det är sådant som kan hända, men lite synd att det händer i en sådan här slutspelsserie, men vi har ett väldigt ungt lag, så när de börjar göra mål så blir det kanske lite darrigt här och var, sa Nicklas Jadeland.
– En poäng kommer vi inte långt med, AIK har redan fem, men vi måste se framåt och göra vårt så att detta lever så länge som möjligt. Det är trist om det inte finns något att spela för i de sista matcherna.
– Vi har fortfarande all chans i världen, men då får vi hålla i tredjeperioderna också. Nu får vi ta de två första perioderna med oss och se framåt.
Gå till toppen