Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugi körde över Ricoh – tio raka mål avgjorde

Lugi svingade sig upp på den viktiga fjärdeplatsen i Handbollsligan efter att ha krossat bottenlaget Ricoh i näst sista omgången. Ett mäktigt ryck i första halvlek blev avgörande för storsegern med 35–19 (16–8).

Anders Hallberg bidrog med fyra mål när Lugi sprang ifrån Ricoh i första halvlek.Bild: MATHILDA AHLBERG
Ricoh ledde med 6–5 efter nio minuters spel i Solnahallen – sedan gjorde Lugi tio raka mål på sjutton minuter och gick upp i ledning 15–6.
Målvakten Oscar Jensen behövde inte ens vara särskilt vass, utan noterades bara för fyra räddningar i första halvlek. Det var stressat skytte och spridda skurar från hemmalaget.
Kantspelaren och Lugiprodukten Pavle Karacic, som kom till Ricoh inför den här säsongen efter en sejour i Tyskland, sågade sitt eget lag i paus.
– När man tvekar i femtio/femtio-situationerna så går allting emot en. Kollar man på Lugi så går de för det med självförtroende, men vi missar och passar bort bollen, sa han i C-mores sändning.
– Det handlar om motivation, hela situationen måste vara bättre och det kommer bara inifrån oss själva, ingenting annat, så här får det inte se ut.
Lugis lagkapten Anders Hallberg bidrog med fyra mål före paus i en halvlek som slutade 16–8 och var ett enda stort leende.
– Vi gör en fin halvlek och är på plats direkt när matchen startar, sa han.
– Vi står bra bakåt och Oscar (Jensen) tar de bollar som går förbi försvaret. Det är härligt när det ser ut så, sedan får vi lite lätta mål på det och då får man vind i seglen.
Lugi kunde spela av andra halvlek och har nu allt i egna händer för att behålla fjärdeplatsen som ger hemmaplansfördel i SM-kvartsfinalen. Seriespelet avslutas med hemmamatch mot Guif på onsdag.
Femman Redbergslid är en poäng bakom och möter HK Malmö i Baltiska hallen samma kväll.
Gå till toppen