Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Nyförvärvets dubbel visade vägen: ”Börjar komma på plats”

LB07 rundade av Svenska cupen för den här gången med en storseger i sista gruppspelsmatchen mot Lidköping, 6–1.

Amanda Kander blev tvåmålsskytt mot Lidköping.Bild: Jan Jönsson
Amanda Kander spräckte nollan på Brovallen och satte även tvåan, båda gångerna framspelad av anfallskollegan och isländska nyförvärvet Rakel Hönnudottir.
– Det börjar komma på plats nu, vi har haft lite svårt att hitta varandra, sa Amanda Kander.
22-åringen har fotbollsrötter i Lund, men kommer närmast från flera säsonger med Borgeby i division 1.
– Det är stor skillnad med tempohöjningen såklart och en ny utmaning. Nu är jag jättetaggad på att spela allsvensk fotboll.
I cupen var LB07 både poänglöst och mållöst efter matcherna mot Linköping (0–3) och Göteborg (0–2). Mot Lidköping, nykomling i elitettan, kom en rejäl urladdning.
Det var klasskillnad på Brovallen och det kunde ha blivit tvåsiffrigt om det inte var för gästernas duktiga målvakt Jonna Andersson.
Amanda Kander placerade in ettan och tvåan inom loppet av några minuter när det spelats en halvtimme och Anna Björk Kristjansdottir satte trean med en mäktig nick precis före pausvilan.
Plumpen i protokollet var Lidköpings kvittering till 1–1, där slappt försvarsspel tillät ett inlägg som Sandra Lagerbratt nickade in vid bortre stolpen.
Efter paus fortsatte LB07 att rada upp chanser.
Evelina Parikka satte fyran fint framspelad av Mia Persson. Inhopparen Elisa Lang Nilsson utnyttjade ett försvarsmisstag och tryckte dit femman innan Malin Winberg höll sig framme och styrde in sexan efter en hörna.
Gå till toppen