Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Tydligare livesound när Ingrosso möter Europa

Efter en natt av firande blickar Benjamin Ingrosso mot Eurovision Song Contest – och vidare. Redan nu börjar han planera inför skivsläpp och fler låtar. – Det här är bara början, säger vinnaren.

Benjamin Ingrosso vann Melodifestivalen 2018 och tilldelades statyetten "Sångfågeln". "Det känns helt fantastiskt", säger han.Bild: Jonas Ekströmer/TT
Han blev både folkets och den internationella juryns favorit – Benjamin Ingrossos visuella lysrörsnummer kommer att representera Sverige i Eurovision Song Contest. Trots att han redan innan tippades att ta hem allt, hade han själv svårt att ta in segern.
– Det känns helt fantastiskt, jag är fortfarande i chock, säger Ingrosso när TT träffar honom dagen efter finalen.
Det blev ett spännande avslut när Benjamin Ingrosso och vännen Felix Sandman tävlade om topplaceringen och folkets röster. Ingrosso ser tillbaka på när de båda vännerna fick reda på att de kommit med i tävlingen.
– Jag minns att någon recensent pratade om oss i live-tv, och att vi bara "fan det här kommer att bli skitnojigt, tänk om de kommer att hata det". Sedan kom vi etta och tvåa, och vi gjorde det ihop.
I Eurovision Song Contest kommer han bland annat att möta den tidigare vinnaren Alexander Rybak, som åter igen representerar Norge. I övrigt har Ingrosso inte hunnit spana in motståndet. Till veckan kommer han att träffa sitt team för att förbereda sig ytterligare, och se om de ska göra några förändringar i numret inför den internationella tävlingen.
Däremot får han på grund av reglerna inte ha med den förinspelade kören i Eurovision Song Contest, i stället kommer de att finnas på plats i Lissabon när det vankas semifinal.
– Så det kommer att låta lite annorlunda, mer live, på både gott och ont. Vi ska hitta ett sätt att få till den där liveversionen lite bättre, säger han.
Samtidigt vill Bejamin Ingrosso inte haka upp sig allt för mycket på Eurovision. Månaderna fram till maj kommer han att fortsätta nästan som vanligt.
– Jag ska ner i studion och börja skriva, göra klart material och se över planen för året, så man inte hänger upp allt på Eurovision, för då blir det jobbigt sedan när det är över.
Det här är andra gången han tävlar i Melodifestivalen, men det är första gången han vinner. Förra årets bidrag "Good lovin'" slutade på en femteplats i finalen.
TT: Är det här din bästa låt?
– Nej, jag har så sjukt mycket mer låtar. Jag känner att “gud vad kul att jag har vunnit med den här låten, nu ska de få höra ännu mer musik.” Det är någonstans en lättnad att känna så som artist.
Benjamin Ingrosso tävlar i den andra semifinalen i Eurovision Song Contest, som äger rum den 10 maj. Finalen hålls den 12 maj.
Fakta

Benjamin Ingrosso

Född 1997 i Stockholm.

Han är son till Pernilla Wahlgren och Emilio Ingrosso, samt bror till Bianca Wahlgren Ingrosso och Oliver Wahlgren Ingrosso.

2006 deltog han i Lilla Melodifestivalen och vann. 2014 tävlade han i "Let's dance" och tog hem segern även i den tävlingen. Han har också spelat Lillebror i Oscarsteaterns uppsättning av "Karlsson på taket".

2017 deltog han för första gången i Melodifestivalen, och gick till final. Väl där slutade bidraget "Good lovin" femma.

Fakta

Slutresultat

1. Benjamin Ingrosso: "Dance you off", 181 poäng

2. Felix Sandman: "Every single day", 158 poäng

3. John Lundvik: "My turn", 128 poäng

4. Samir & Viktor: "Shuffla", 114 poäng

5. Mariette: "For you", 113 poäng

6. Liamoo: "Last breath", 105 poäng

7. Margaret: "In my cabana", 103 poäng

8. Martin Almgren: "A bitter lullaby", 84 poäng

9. Renaida: "All the feels", 81 poäng

10. Rolandz: "Fuldans", 75 poäng

11. Jessica Andersson: "Party voice", 70 poäng

12. Mendez: "Everyday", 64 poäng

Gå till toppen