Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Underdog-kostymen passar Redhawks perfekt

Bild: BILDBYRÅN
Egentligen är allt bonus för Malmö Redhawks. Laget har tagit sig igenom en säsong som har varit klart annorlunda, inte minst på det känslomässiga planet, och ändå landat en plats bland de sex främsta.
I kvartsfinalserien mot Frölunda går man in med en skön vi-slår-ur-underläge-känsla.
Frölunda kom trea i tabellen, tog åtta poäng mer än sexan Redhawks, är en etablerad storklubb, backas av ett massivt publikstöd och har världens mest omtalade junior i Rasmus Dahlin.
Redhawks har lite i skymundan krupit närmare Frölunda. Förra säsongen tog Redhawks fyra poäng av tolv möjliga mot göteborgarna. Den här säsongen? Åtta. Redhawks har inte förlorat någon match mot Frölunda sett över 60 minuter.
Vinner Oscar Alsenfelt målvaktsmatchen är skrällchansen påtaglig – och han är i storform. Frånsett raset mot Växjö har Alsenfelt inte haft en räddningsprocent under 92,59 över de tio senaste matcherna.
Erik Forssells återkomst har stärkt lagmaskinen och ändrat gruppdynamiken, inte nog med att han är tvåvägscentern som utför de små sakerna rätt och gör omgivningen bättre, han är också en underskattad målskytt. Fyra mål på de sju matcherna sedan comebacken.
Redhawks gör förstås klokt i att klä sig i underdogkostymen, låta Frölunda ta hand om favoritskapet, och ändå ha i bakhuvudet att man har plusstatistik på göteborgarna den här säsongen.
Gå till toppen