Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

60-åring döms efter körkortsmuta

Mannen som åtalats för mutbrott i samband med en uppkörning döms nu till böter. Enligt domen är motivet att mannen misslyckats med sexton uppkörningar och att giltighetstiden på teoriprovet var på väg att gå ut.

Sydsvenskan har tidigare skrivit om den man som åtalades för att ha försökt muta sig till ett godkänt körkortsprov. Vid tillfället för brottet hade mannen just misslyckats med sitt sextonde uppkörningsförsök och ska ha tryckt upp en sedelbunt mot den trafikinspektör som meddelat nederlaget. Det är oklart hur mycket pengar som fanns i bunten men inspektören noterade åtminstone en 500-lapp.
Läs mer: Man kuggades sexton gånger – försökte muta till sig körkort
Den 60-årige mannen har till sitt försvar hävdat att det inte var sedlar utan papper han viftade med framför trafikinspektören. Malmö tingsrätt gör bedömningen att det är lätt att skilja på en sedelbunt och en bunt med A4-papper samt att trafikinspektören inte haft något skäl att felaktigt beskylla mannen för brottet.
Mannen döms nu till 4000 kronor i böter för givande av muta. Till dags dato har mannen efter tjugotvå misslyckade uppkörningar ännu inget körkort.
Gå till toppen