Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Bra cuplottning: ”Det viktiga är favören av hemmaplan”

FC Rosengård slipper svenska mästarna Linköping i cupsemifinalen och ställs mot Djurgården. Matchen spelas hemma på Malmö idrottsplats på söndag.

Anja Mittag jublar med lagkompisar efter cuptriumfen förra året.
Och det fina är att en eventuell final även spelas i Malmö den 13 maj.
– Det var nästan det mest viktiga att ha favören av hemmaplan i så fall, säger Anja Mittag.
Rosengård var seedat etta av semifinallagen och måndagens lottning av motstånd gav även svaret att om Rosengård klarar Djurgården blir det final i Malmö.
En klar fördel för Rosengård. Linköping och Rosengård har mötts i de tre senaste cupfinalerna.
– Djurgården var en bra lott för oss, säger Mittag.
Linköping spelar sin cupsemi på lördagen borta mot Eskilstuna. Förbundet tog hänsyn till att Linköping har spel i Champions league i nästa vecka och gav laget chans till en dags längre förberedelsetid.
– För oss spelar det ingen roll lördag eller söndag. Nu för vi chansen att förbereda oss en dag längre vilket inte behöver vara en nackdel, säger Rosengårds tränare Jonas Eidevall.
Vad säger du om Djurgården?
– Ärligt talat så vet jag inte så mycket, men jag ska ta och läsa in laget ordentligt på tisdagen. Även om vi vann mot Kristianstad har vi mycket att jobba med för att få ihop gruppen. Vi behöver träna på allt, säger Rosengårdstränaren.
Föregående helg var stökig för Rosengård som fick genomföra sista träningen före cupmötet mot Kristianstad på MFF:s träningsplan på Stadionområdet då MFF hade sin cupkvartsfinal mot Göteborg på lördagen på Malmö idrottsplats.
– Nu spelar MFF borta mot Östersund så det är inget som stör oss. Vi får en bra vecka som förberedelse här i Malmö, säger Anja Mittag.
Rosengård är regerande cupmästare. Laget har vunnit de två senaste säsongerna. Förra året besegrades Linköping borta med 1-0. Sanne Troelsgaard gjorde det enda målet.
Gå till toppen