Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Internt bråk före matchen: ”Inte van vid den typen av drama”

Panterns tränare Joby Messier hamnade i ett internt bråk med funktionärer från klubben inför måndagskvällens match mot Oskarshamn. "Jag är inte van vid den här typen av drama", säger han.

Panterns tränare Joby Messier under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Pantern och AIK den 31 januari 2018 i Malmö.Foto: Mathilda Ahlberg / BILDBYRÅN / Cop 178Bild: MATHILDA AHLBERG
Båda funktionärerna har skrivit på Twitter om turbulensen före nedsläpp i Malmö isstadion.
Den ena säger sig ha blivit utskälld av Joby Messier på grund av oklarheter kring pappersarbetet för junioren Lucas Nordsäter som ska kunna röra sig fritt mellan Pantern och Färjestad.
Den andre funktionären påstår sig ha blivit hotad av Joby Messier när han stod upp för sin kollega.
"När man förklarar för en vuxen man att det är ej okej att skälla ut en ideellt jobbande människa till tårar för något som inte är hennes fel. Enda svaret man får "ser jag dig igen slår jag ner dig", skriver han på Twitter.
Läs också Pantern vid ett vägskäl
Joby Messier ser mest förvånad ut när han konfronteras med uppgifterna efter 2–5-förlusten mot Oskarshamn och pratar om ett missförstånd.
– Jag vet inte om det är något slags kommunikationsproblem, detta är ingen incident, vi har klarat ut det [pappersarbetet], säger han.
– Uppenbarligen var de [funktionärerna] distraherade av det, men ärligt talat så fokuserade jag inte på det särskilt mycket, vi hade en match att spela.
Messier pratar i stället om att han vill ha mindre spring i omklädningsrummet före match av människor som inte tillhör laget.
– Vi måste ha mer av ett stängt omklädningsrum. Jag vill inte ha folk som kommer in och drar spelare åt sidan för att prata med dem. Du måste kunna förbereda dig på ett visst sätt för match, säger Joby Messier och fortsätter:
– Jag är inte orolig för människors känslor, så när detta händer så har jag inte tid helt enkelt, jag måste bara få det ur världen, för det är inget som är nödvändigt för oss när vi förbereder oss för matchen, det är allt det är egentligen.
– Jag är inte van vid den här typen av drama, kanske är jag inte tillräckligt känslig, jag får höra vad min fru tycker.
Gå till toppen