Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Pantern utan poäng i ödesmatchen: ”Slutar spela”

Pantern har bara en poäng efter två spelade matcher i slutspelsserien. Oskarshamn vann i Malmö isstadion med 5–2. ”Vi gör en helt okej första period…och det var allt egentligen”, sa lagkaptenen Kim Johansson.

Lagkaptenen Kim Johansson var tillbaka i Pantern efter att ha missat förra matchen på grund av magsjuka.Bild: PETTER ARVIDSON
Malmölaget klappade igenom i tredje perioden borta mot Björklöven.
1–4 blev 4–4 och sedan fixade Umeålaget extrapoängen genom att vinna med 5–4 i förlängning.
Nu fick Pantern uppförsbacke hemma i Malmö isstadion efter att ha tappat sin 1–0-ledning från första perioden och släppt inte tre i andra.
Pantern fick sedan en perfekt start på tredje perioden med reducering redan efter 1.20. Målskytt: Andreas Heler.
Men Oskarshamn försvarade sig bra och minuterna gick.
Efter 15.42 kom i stället 2–4. Arsi Pilspanen målskytt efter fint kombinationsspel med Björn Karlsson. Sedan 2–5 bara 41 sekunder efter det av Karl Johansson och loppet var definitivt kört.
– Vi slutar spela och då är lagen vi möter så pass skickliga att de sköljer över oss, sa Kim Johansson.
– Jag har inget bra svar på varför det blir så. Om man inte tacklas i en kvalserie så vet jag inte när man ska göra det, eller täcka skott, eller vinna varje närkamp. Vi har ju spelat femtiotvå omgångar [i allsvenskan] för detta, så vi får steppa upp som lag helt enkelt.
Nu väntar två bortamatcher mot Almtuna och AIK innan Pantern spelar sista matchen i slutspelsserien hemma mot Södertälje. Teoretiskt finns fortfarande en chans att vinna serien, men Kim Johansson fokuserar bara på att göra jobbet hela vägen.
– Oavsett vad som händer så har vi fortfarande emblemet på bröstet. Vi spelar fortfarande för Pantern, så det gäller att visa stolthet och spela alla matcher som är kvar fullt ut.
Huvudtränaren Joby Messier var dämpad efter förlusten.
– Stor besvikelse och frustration såklart både för mig och för spelarna. Vi har haft bra starter, men verkar inte kunna ta det hela vägen, så vi måste tillbaka till ritbordet, sa han.
Det var inte läge för upprörda brandtal efter matchen.
– Jag sa ingenting egentligen, vi pratade lite grand i båset, det är intelligenta killar, så det finns ingen anledning för mig trycka på saker som är uppenbara, de hatar att förlora lika mycket som jag, vi får prata imorgon i stället, sa Joby Messier.
– Det är inte utom räckhåll än, vi måste vinna de tre matcher som är kvar.
Gå till toppen