Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Så många smuggelhundar stoppas och avlivas i Skåne

Ett hundratal illegala hundar fastnar varje år i tullen i Helsingborg och Malmö. En del av dem måste avlivas direkt. Tullen uppmanar allmänheten att inte köpa hundar till kraftiga underpriser – sannolikheten för att de är insmugglade är stor.

En hund tittar ut genom hålet i banankartongen. Den kommer, precis som de andra två, från ett land i östra Europa och är en lockande handelsvara i Sverige. Men vid gränsen till Skåne tog det stopp i det här fallet. Bilden är från ett av tullens många ingripanden.Bild: Foto: Tullverket
Mannen i bilen kommer som kurir från östra Europa. Hans uppdrag är att leverera en attraktiv vara till en kontakt i Skåne. Men ställd inför tullens personal blir trycket för stort. Mannen flackar nervöst med blicken och svettas. Hans historia går inte ihop. När tjänstemännen går igenom fordonet hittar de ett antal hundar gömda i burar och kartonger.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen