Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Stort fynd av knark och sprängmedel i källarförråd på Herrgården

Ett nattligt besök i ett förråd i en källare på Rosengård ledde polisen till ett större beslag av misstänkt narkotika, sprängmedel och ammunition. Nu begärs tre män häktade.

Det ovanliga fyndet gjordes vid 03-tiden natten mot fredagen förra veckan – enligt polisen var man på plats i den aktuella källaren och rutinpatrullerade.
Varken polis eller åklagaren Jeanette Sprimont vill säga vad det rör sig om för typ av narkotika eller sprängmedel. Knarket ska vara i pulverform, och mängden är så stor att det rör sig om grovt brott.
Sprängmedlet är av sådan beskaffenhet att männen misstänks för förberedelse till allmänfarlig ödeläggelse. Anklagelserna om ammunitionen gäller vapenbrott av normalgraden.
Tillslaget ledde till husrannsakan på två adresser. Totalt anhölls tre män några timmar senare. Under måndagen har de begärts häktade – dock enbart för det grova narkotikabrottet. De är alla i åldern 18-25 år.
En av dem, en 24-årig man boende på adressen där beslaget gjordes, har tidigare erfarenhet av hembesök från polisen. I hans bostad påträffades då portionsförpackad cannabis. 24-åringen är därför åtalad för narkotikabrott och inväntar rättegång.
Gå till toppen