Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Inside Redhawks

Vinnare och förlorare i Redhawks plusminusstrid

Tuukka Mäntylä, Andy Miele, Johan Olofsson och Matias Lassen.
Han har varit bänkad och bitvis ifrågasatt, men han vann plusminusstatiken i Malmö Redhawks.
Helt rätt: vi snackar om Tuukka Mäntylä.
Den finländske veteranbacken slutade på +10. Tvåa blev Matias Lassen på +9.
Två definitiva överraskningar, kanske.
Att Erik Forssell blev trea på +8 är mindre förvånande.
Plusminusstatistiken är den traditionella redovisningen och mäter hur många mål framåt respektive bakåt spelaren varit inne på (gäller inte för powerplay och boxplay).
Den här statistiken brukar få stryk, men den redovisas fortfarande och har i alla fall ett tittvärde. Och den säger väl ändå en del om offensiven kontra defensiven. Visst, Corsi-statistiken, som kortfattat mäter skottförsök, är i ropet men även den ifrågasätts.
Med plusminusstatistiken får man förstås väga in att målvaktsinsatserna kan vara väldigt avgörande, men sett över en hel säsong kan det finnas en viss substans ändå.
Redhawks interna bottenstrid i plusminusstatistiken har två svenska namn som får en att höja på ögonbrynen: Christoffer Forsberg hamnade på –8, den till Växjö flyktade Andy Miele landade på –10 och Johan Olofsson på –13. Hoppsan! Johan Olofsson vann ändå den interna skytteligan på tretton gjorda.
Gå till toppen