Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

Även tingsrätten klassar hans olja som knark

Paul Burtons cannabisolja togs i beslag av tullen. Tisdagens domstolsförhandling gav Tullverket rätt. Nu väntas åtal.

Paul Burtons CBD-olja är fortfarande i beslag. Under morgonens förhandling i Malmö tingsrätt dömde domaren till åklagarens fördel. De lutade sig mot samma dom som Tullverket baserade sitt beslut på. I den ansåg rätten att CBD-olja skulle klassas som narkotika oavsett halten THC. Man skiljer på industrihampans växtdelar, som är lagliga, och förädling av växten.
– Det hade med andra ord gått bättre om det var växtdelar jag hade importerat, säger Paul Burton.
Läs mer: Tullen klassar hans olja som knark
Nu har åklagaren en månad på sig att väcka åtal mot Paul Burton, eller häva beslaget.
– Det är skitjobbigt och tar tid. Jag måste fortsätta jobba, sköta kundtjänst och marknadsföring och laga mat till barnen. Hade jag varit i ett kriminellt gäng hade det varit väntat, men jag har ett vanligt liv, säger Paul Burton.
Han säljer CBD-olja via sin webbshop och menar att den har flertalet positiva hälsoeffekter. Den stoppade importen skulle ge honom över 70 000 kronor efter försäljning.
– Polisen borde fokusera på skjutningarna som sker här i Malmö och inte på en ofarlig hälsoprodukt som inte ger ett rus, säger Paul Burton.
Gå till toppen