Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Dubbla segrar för svenska curlinglaget

Plötsligt hände det. När Sveriges curlinglag vann sin första match i Paralympics, 5–4 mot Norge, kom den andra segern av bara farten, 9–5 mot Tyskland. – Fruktansvärt skönt, säger skippern Viljo Pettersson Dahl.

Sveriges curlinglag besegrade Norge och Tyskland under vinter-Paralympics i Sydkorea. Arkivbild.Bild: Jessica Gow/TT
Sveriges rullstolscurlinglag i Paralympics ger inte upp. Efter två raka segrar, 5–4 mot Norge och 9–5 mot Tyskland, har Blågult fortfarande en teoretisk chans att nå semifinal.
– Det var efterlängtat och vi behövde det här. Den här turneringen har varit mentalt påfrestande, säger skippern Viljo Pettersson Dahl till SVT Sport.
Mot Norge kom det avgörande ögonblicket redan i den andra omgången, när Sverige fixade en trepoängare. Efter det släppte lag Pettersson Dahl aldrig greppet om matchen.
– Vi spelade vårt vanliga spel, lugnt och behärskat, och hade lite stolpe in för en gångs skull, säger skippern.
Tyskland blev en enklare nöt att knäcka. Sverige plockade den ena poängen efter den andra och efter fyra omgångar stod det redan 8–0. En tysk trea i omgången därpå kunde inte hindra den svenska segern.
Sverige behöver vinna även de fyra återstående matcherna för att kunna nå semifinal.
Natt till onsdag svensk tid spelar Sverige mot Finland och strax före lunch väntar ett publikmöte med värdnationen Sydkorea.
Fakta

Curlingturneringen i Paralympics

Turneringen i rullstolscurling avgörs i ett gruppspel där samtliga tolv lag möts inbördes och där de fyra bästa når semifinal.

Sveriges spelprogram (svenska tider):

10 mars: Kina, 4–9.

11 mars: Kanada, 4–8, USA, 2–10.

12 mars: Slovakien, 3–8, Storbritannien, 1–6.

13 mars: Norge 5–4, Tyskland 9–5.

14 mars: Finland (1.35), Sydkorea (11.35).

15 mars: PAR (paralympiska aktiva från Ryssland, 6.35), Schweiz (11.35).

Slutspel:

16 mars: eventuella skiljematcher (1.35), semifinaler (7.35).

17 mars: bronsmatch (1.35), final (6.35).

Gå till toppen