Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Klartecken för 45 nya lägenheter mitt i Vellinge

Ladorna rivs, men den gamla Vellingegården bevaras. Exploatören Mjöbäcks har fått bygglov för 45 nya bostadsrätter i två hus vid Ängavägen mitt i Vellinge.

Den mörka fasadfärgen på skissen är inte längre aktuell. Ett krav för bygglovet är just att de nya husen blir rödteglade med skånska listade papptak.Bild: Mjöbäcks
Husen byggs i tre våningar med inredd vind. Boende på första plan har egen uteplats med liten trädgård och alla lägenheter från andra plan och uppåt får balkong. Flera av takvåningarna är utrustade med panoramafönster och terrass.
– Det som är unikt med projektet är att man bevarar den gamla gränsgården och undantaget mitt i Vellinge. Det här var ursprungligen ett stort lantbruk och det som är speciellt är att tomten är så stor. Nästan parkliknande med sina bersåer och häckar, säger mäklaren Caroline Malm Persson.
Det nya kvarteret utformas i stort efter den grönskande tomten. I norra delen återfinns en köksträdgård med odlingslådor, bärbuskar och fruktträd från den ursprungliga trädgården. Här ska det också byggas ett växthus, ett utekök och två större gemensamhetsytor. Det finns sammanlagt 51 parkeringsplatser vid fastigheten.
Hittills är 30 lägenheter sålda.
– Det blir en väldigt blandad målgrupp i huset. Den yngsta som köpt är 19 och den äldste 80 år, säger Caroline Malm Persson.
Lägenheterna blir tvåor till femmor med boarea på mellan 54–124 m². De gamla ladorna rivs i mars och planen är att bygget ska starta innan semestrarna. Beräknad inflyttning är satt till sommaren 2019.
Fakta

Andra projekt i Vellinge kommun

Tidigare har Mjöbäcks bland annat byggt biblioteket och 22 bostadsrätter i Höllviken.

I Vellinge tätort har bolaget nyligen färdigställt 15 bostadsrätter i Brf Linden. Inflyttning sker i mars. Framöver vill Mjöbäcks också bygga 21 bostadsrätter på Campusområdet och ytterligare 30 i Brf Plåtslagaren. Här väntar man på bygglov.

Byggbolaget har också ett pågående uppdrag på tio villor vid Skanörs vångar.

Mer nyheter från Vellinge hittar du på Här i Vellinge.
Gå till toppen