Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Lång dag med snöpligt slut för Lindström

Aaron Lindström laddar för de alpina teknikgrenarna i Paralympics. I superkombinationen fick han en första chans att känna på slalompisten i tävling. Då lade han sig på en innerskida efter tio portar. – Jag blir helt ställd, säger 17-åringen.

Aaron Lindström deppar efter urkörningen i slalomdelen i superkombinationen för stående i Paralympics.Bild: Jessica Gow/TT
Aaron Lindström klev upp ur sängen klockan 20 minuter över fyra i Paralympics-byn i Pyeongchang.
Han var tidigt i tävlingsbacken i Jeongseon alpincenter och tog sig, trots att han startade sist av alla, igenom super-G-delen i superkombinationen för stående. När över en tredjedel av startfältet körde ur på det uppvärmda och luriga underlaget korsade Lindström mållinjen som 17:e man – efter att tränaren Henrik Bergqvist stängt av radion för att 17-åringen inte skulle höra hur stort manfallet var.
Över fyra timmar senare kom äntligen ögonblicket då Lindström på allvar skulle få visa vad han går för, i specialgrenen slalom.
Det blev bara några sekunders åkning. Sedan lutade sig den unga svensken, som saknar vänster underarm, lite för mycket in mot käppen i en vänstersväng och försvann ur banan.
Efteråt, när den stekande solen försvunnit bakom en bergsrygg i väster, var Lindström besviken, på gränsen till bedrövad.
– Det kändes bra på starten. Jag genomförde rutinerna jag brukar och sen när jag kommer in i banan blir jag helt ställd. Det kändes inte fel, det var mer... Jag måste hem och analysera det. Jag vet inte riktigt vad som hände. Jag kommer inte ihåg så mycket av mina åk, säger han.
Att han gick miste om chansen att tävlingsköra i slalom – disciplinen han har en andraplats i från världscuptävlingen i österrikiska Kühtai i december förra året – ryckte han på axlarna åt.
– Jag har kört den förut så jag vet hur den går. Det är bara tråkigt att jag inte kan komma igenom banan nu, säger han.
TT: Är du trött?
– Ganska. Solen har legat på ganska mycket. Men det är bara hem och ladda batterierna.
Lindström kör storslalom redan natten mot onsdag svensk tid och avrundar Paralympics med slalomtävlingen natt mot lördag.
Ryssen Alexej Bugajev, som tävlar i Paralympics som neutral deltagare, vann superkombinationen före Arthur Bauchet, Frankrike, och Adam Hall, Nya Zeeland.
Fakta

Aaron Lindströms program i Paralympics

Aaron Lindström tävlar i fyra grenar i Paralympics i Sydkorea.

11 mars: Super-G, 18:e plats.

13 mars: Superkombination, 17:e i super-G/körde ur i slalom.

14 mars: Storslalom.

17 mars: Slalom.

Gå till toppen