Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Magsjuk Rieks borta – Bachirou tejpades efter feltramp

Med bara fyra dagar till den viktiga cupmatchen mot Östersund och en liten rad av skadefrågetecken, blir minsta störning ett orosmoment.

Fouad Bachirou fick problem med en fot och Sören Rieks deltog inte alls på MFF:s tisdagsträning.
Sören Rieks saknades på tisdagsträningen.
– Magsjuk, berättade fysioterapeuten Alexander Nilsson. Och som det är nu vill vi absolut inte ta några risker med att få in något. Nu är vi lediga i morgon, så vi räknar med Sören på torsdag.
De få åskådarna som stod kvar hela träningen höll andan på slutet när Fouad Bachirou fick sin högerfot tejpad av Alexander Nilsson.
Läs mer: Psykmötet: Kindbergs hugg – och svaren från MFF
Bachirou hade fått ett par rejäla smällar under träningen och haltade stundtals.
– Det är ingen fara, lugnade Alexander Nilsson. Mer en säkerhetsåtgärd, han har bara vrickat till foten.
Den alltid så glade och öppne Bachirou själv var ytterst lågmäld för en gångs skull och sa bara att han trampat lite snett och känt smärta i foten.
Arnor Traustason var ute och körde nästan hela passet, Franz Brorsson och Pavle Vagic var bara med en liten stund enligt planen.
Ungefär samtidigt magnetundersöktes Oscar Lewicki för sin ljumske, men där är det tveksamt om det kommer några ytterligare besked redan i dag.
Läs mer: Malmö FF väljer Europaladdning - tränar i Östersund på fredag
Tränaren Magnus Pehrsson var som väntat ytterst förtegen om hur han löser problematiken på innermittfältet om Lewicki inte kan spela.
– Det får ni se på lördag. Ni vet ju hur jag har resonerat tidigare, men vilka alternativ som ligger närmast behåller jag för mig själv.
Namnen är inga hemligheter - naturliga innermittfältare är Bonke Innocent och Samuel Adrian.
– Eric Larsson hade också varit ett alternativ, men eftersom Andreas Vindheim är borta, så lär han få fullt upp att göra på en annan position, sa MFF-tränaren.
Läs mer: "De kommer nog att låta mig vara i fred"
Pehrsson har i vinter flera gånger nämnt att Sören Rieks, Mattias Svanberg och Arnor Traustason alla kan ta en offensivare innermittfältsroll.
MFF är som sagt träningsledigt på onsdagen, kör ett pass i Malmö på torsdag innan man åker på fredag och som Sydsvenskan tidigare berättat tränar på matcharenan i Östersund.
– Det blir lite som Europamatcher. Vi vet att vi får vara klara med allt taktiskt innan vi åker upp, för att en stängd träning där verkligen blir helt stängd, kan vi inte ta för givet, sa Magnus Pehrsson med ett rutinerat leende.
Läs alla artiklar om: Svenska cupen: Östersund-MFF
Gå till toppen