Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Vellinge

Maskerade gärningsmän attackerade anställda på Ica Torgboden

Strax innan klockan 21 på måndagskvällen blev anställda på Ica Torgboden i Falsterbo attackerade av flera maskerade personer.

Ica Torgboden i Falsterbo.Bild: Privat
Attacken skedde precis när personalen kom ut från butiken efter stängning. De maskerade förövarna ska ha hoppat ut från ett soprum med något i handen. Enligt de uppgifter som lämnats till polisen rörde det sig om yngre personer och ett pistolliknande föremål.
De anställda sprang därifrån, stoppade en bil och lyckades larma. En patrull var senare på plats med hund och sökte av området. Det är oklart om förövarna varit inne i butiken.
– Det är inget som är rört och inget som saknas vad vi sett, säger butiksägaren Fredrik Göransson.
"De anställda mår efter omständigheterna bra. Det är det viktigaste för mig", säger Fredrik Göransson butiksägare på Ica Torgboden i Falsterbo.Bild: Privat
Det har bara gått några månader sedan Ica Torgboden senast drabbades av inbrott. Precis innan jul tog sig tjuvar in i butiken genom en bakdörr och bröt upp ett kassaskåp. Bytet blev då en större summa pengar.
– Jag vet inte om det finns något samband, men det är klart att de tankarna finns i mitt huvud hela tiden. Sedan hade vi ett inbrottsförsök för en vecka sedan också. Men då kom de inte in, säger Fredrik Göransson.
– De anställda mår efter omständigheterna bra. Det är det viktigaste för mig.
Efter inbrottet för några månader sedan har butikens rutiner setts över.
– Vi har kontakt med säkerhetsbolagen dagligen, men det finns hela tiden saker att göra. Sedan förstår jag inte vad tjuvar ska här att göra – här finns verkligen ingenting att ta. Det här tar enorm tid och kraft för mig som liten handlare. Det är riktigt tungt nu.
Kommunpolis Jörgen Sjåstad hoppas att det kommer in tips, just med tanke på att butiken ligger mitt i byn och är omgiven av hus.
Kommer ni att flytta mer resurser till Näset nu?
– Vi har våra områdespoliser. Sedan kan man ge uppdrag till dem som kör utryckningar att de ser till vissa adresser. Men vi har väldigt lite resurser att spela med.
Runt jul drabbades flera restauranger och närbutiker i Vellinge kommun av inbrott och inbrottsförsök. Den gemensamma nämnaren var att tjuvarna inriktade sig på att tömma växelkassorna.
– Är det någon som finner för gott att stjäla här, så finns risken att den gärningsmannen stannar kvar. När det gäller grövre tillgrepp är det ofta folk som kommer utifrån och riktar in sig på verksamheter där de kan få pengar.
Polisen har ingen ännu ingen misstänkt för överfallet på Ica-personalen.
Texten har uppdaterats med kommentarer från polisen.
Gå till toppen