Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Malmö

SD-nämndeman får vara kvar i Malmö tingsrätt trots Facebook-inlägg

En nämndeman för Sverigedemokraterna i Malmö kallades till samtal hos tingsrätten efter Facebookinlägg där hon bland annat krävde stopp för invandring från länder som inte är kristna. Nu står det klart att nämndemannen får sitta kvar, skriver Dagens Nyheter.

Från kvinnans Facebook-konto har det också skrivits att utländska brottslingar begår brott och att de kommer till Sverige för att få bidrag samt hävdats att nyanlända inte jobbar. Det har Kvällsposten tidigare rapporterat.
I flera av rättsfallen där nämndemannen varit med och dömt har det funnits personer med medborgarskap i länder där merparten av befolkningen är muslimer, enligt Kvällsposten.
Läs mer: SD-nämndeman till samtal efter Facebook-inlägg
Men enligt nämndemannen har hon bara skrivit tre kommentarer. De andra känns hon inte vid, säger Malmö tingsrätts lagman Eva Wendel Rosberg till Dagens Nyheter.
– Hon säger att det är något konstigt som pågår. Hon säger nu att hon ska gå till it-tekniker och kontrollera vad som pågår, hon ska skriva till Facebook och stänga sitt nuvarande konto och skaffa ett nytt och också skaffa lås över sin telefon och ha uppsikt över den så att ingen annan kan använda den och kunna komma åt hennes Facebook-konto, säger Eva Wendel Rosberg till tidningen.
Om inte något liknande sker i framtiden så väntar ingen avstängning eller entledigande för nämndemannen, enligt Wendel Rosberg.
Gå till toppen