Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lugi mot Redbergslid: ”Känns mer fräscht”

Redbergslid hamnade på Lugis lott i kvartsfinalspelet.
– För mig var det ett väntat val. Alingsås har förlorat tre gånger mot Redbergslid i seriespelet. Även om Ystad är ett bra slutspelslag så hade jag på känn att Alingsås skulle välja så, sa Lugitränaren Tomas Axnér.

Handbollsligan: Lugi–Guif 28–20 (11–11)
Lugi gjorde sitt i den sista omgången av Handbollsligan och vann klart hemma i Arenan i Lund mot Guif med 28-20.
Genom den segern kom Lundalaget på fjärde plats i tabellen och Tomas Axnér kunde bara stå i Arenan i Lund och titta på hur tränarna i de framförvarande lagen i tabellen valde.
Kristianstad tog som väntat Guif. HK Malmö följde upp med Sävehof och Mikael Franzén i Alingsås tyckte att det var bäst att ta sig an Kim Andersson & Co i Ystad i kvartsfinalen.
Kvar fanns Redbergslid för Lugi. Det finns alltså chans till fyra Skånelag i semifinal.
– Visst hade det publikt varit speciellt att möta Ystad i kvartsfinalen som många spekulerade i, men Redbergslid känns mer fräscht för mig. Men det är ett jobbigt lag att möta. När vi hade dubbelmöte kring nyåret förlorade vi hemma och spelade oavgjort borta, sa Axnér.
I handbollsstaden Lund är det kick off-fest för Karnevalen som gäller i Arenan i helgen. Så det mesta talar för att Lugi börjar kvartsfinalserien på måndag med sin första hemmamatch. Söndagsmatch är uteslutet.
– Det är vår förhoppning. Vi har egentligen inget annat val, sa Axnér.
Andramatchen hoppas han spelas i Göteborg på torsdagen, endast två dagar före hemmamötet i EHF-cupen mot Helvetia Anaitasuna på lördag.
– Så känner jag blir bäst. Men Redbergslid måste få säga sitt också, sa Axnér.
Hampus Henningsson hade en lyckad kväll och gjorde åtta mål, fem av dem i andra halvlek när Lugi försvann iväg i målprotokollet.
– Fem mål är mest för mig i Handbollsligan tidigare så det var skönt att få till det, sa Hampus Henningsson.
En tung distansskytt som inte fått till det hemma i Arenan i Lund tidigare och fått rykte om sig att vara en typisk bortaspelare.
– Det är väl bara att hålla med. Jag har haft svårt att få igång skyttet hemma. Det är ju bra att hitta formen nu när det är kvartsfinal på gång.
Vad säger du om Redbergslid?
– En tuff motståndare. Vi har haft svårt mot dom under säsongen. De spelar gärna med utgrupperat försvar, men den typen av spel har vi blivit mer vana vid ute i Europa.
– Det ska bli skoj med slutspel. Formen är på gång hos många av oss, sa Hampus Henningsson.
Gå till toppen