Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Beijer Ref

Malmöbolag köper stor kylgrossist i Australien

Den Malmöbaserade industrikoncernen Beijer Ref har ingått avtal om att förvärva kylgrossisten Heatcraft Australia. Affären innebär att Beijer Ref fördubblar omsättningen i regionen Asia Pacific.

Per Bertland är koncernchef för Beijer Ref.
Heatcraft, ägt av Lennox International Inc, är en av de största kylgrossisterna i Australien och Nya Zeeland med huvudkontor i Sydney.
Läs mer: Malmöbolag inleder samarbete med japansk industrikoncern
Bolaget har totalt drygt 300 anställda och omsättningen 2017 uppgick till cirka 1,1 miljarder kronor, men företaget har en relativt begränsad lönsamhet. Verksamheten kommer initialt att bedrivas vidare i sin befintliga form och under varumärket Heatcraft.
Läs mer: Vind i ryggen för Beijer Ref – gynnas av globalt klimatavtal
Med förvärvet kommer Beijer Refs årliga försäljning i regionen Asia Pacific att uppgå till drygt 2,2 miljarder kronor. Det motsvarar 19 procent av Beijer Refs globala försäljning, jämfört med tio procent i dag.
– Med förvärvet av Heatcraft är vi ännu bättre positionerade på marknaden för grön teknik som vi räknar med kommer att växa betydligt, säger Beijer Refs koncernchef, Per Bertland, i ett pressmeddelande från Malmöbolaget.
Parterna har nått ett bindande avtal från och med onsdagen och affären väntas träda i kraft i april.
Gå till toppen