Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Sport

Lugitränaren övertygad: ”Vi får möta Kristianstad”

Lugitränaren Dragan Brljevic kommer att luta sig tillbaka och ta det lugnt på åskådarbänken när det är dags för kvartsfinallottning.
– Ska vi kunna bli trea i serien så krävs det att Eslöv vinner mot Sävehof och det tror jag inte på, säger Dragan Brljevic.

Julia Olsson dras med skadebekymmer.
Det är klart att H65 tar hem serien före Skuru. Men det är en spännande sista omgång kring vilka lag som ska bli topp 4 och även vilka åtta lag som tar sig till kvartsfinal.
För Lugis del handlar det om att hålla fjärdeplatsen före Kristianstad som har samma poäng men något sämre målskillnad. Men det är bara de tre främsta lagen som får möjlighet att välja motstånd.
– Oavsett om vi blir fyra eller femma så kommer vi att få möta Kristianstad i kvartsfinalen, tror Dragan Brljevic.
I näst sista omgången förlorade Lugi borta mot Kristianstad med 23-26, ett Kristianstad som härdats i Europaspel.
– Vi har pratat mycket om vad som hände i den matchen och vi har två veckor att få till spelet inför kvartsfinalerna. Problemet för oss är att vi har iväg så många av de unga spelarna på olika landslagsuppdrag. Inför kvartsfinalen kommer vi att ha alla tillgängliga bara två träningar, säger Brljevic.
Inför Höörmatchen är det fortfarande skadeproblem kring Julia Olsson.
– Hon missade matchen mot Kristianstad och det är oklart om det går att använda henne mot H65. Julia är ung men redan en mycket viktigt spelare för oss.
Fakta

Så avgörs SHE

SISTA OMGÅNGEN

Heid–Boden

Lugi–Höör H65

Önnered–Kristianstad

Skara–Skuru

Eslöv–Sävehof

VästeråsIrsta–Skövde

TABELLEN

H65 Höör +163 38p

Skuru +136 34p

Sävehof +69 28p

Lugi +27 27p

Kristianstad +22 27p

Önnered -20 18p

Boden -21 17p

VästeråsIrsta -23 17p

-

Skövde -50 16p

Heid -73 16p

Skara -81 11p

-

Eslöv -149 3p

SÅ VÄLJER LAGEN

Seriesegrarna H65 Höör väljer motståndare först, av sjuan och åttan i tabellen. Skuru får sedan välja mellan det lag som H65 inte väljer, samt närmast placerade lag bland de sista fyra till slutspel. Det lag som placerar sig som fyra är enda lag som inte får välja då man möter det lag som är kvar av de sista fyra till slutspel.

DÅ SPELAS KVARTSFINALERNA

Kvartsfinal 1: 28-29 mars

Kvartsfinal 2: 31 mars–2 april

Kvartsfinal 3: 4-5 april

Kvartsfinal 4: 7-8 april

Kvartsfinal 5: 11 april

Gå till toppen