Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Lund

Man anhållen efter misstänkt mord vid bostad i Lund

Polisen utreder ett misstänkt mord på Plåtslagarevägen på Väster i Lund efter att en död man hittats utomhus. En 45-årig man greps och anhölls efter förhör på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp.

Bild: Patrick Persson
Polisen larmades klockan 16.28, då en död man, som var 30 år gammal, hittats utomhus. I närheten av platsen greps 45-åringen. Han är misstänkt för mord, alternativt dråp.
– Det finns omständigheter på platsen som gör att vi misstänker honom och därför grips han, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral.
45-åringen var skadad när han greps och fördes därför till sjukhus.
Vet man hur han fått skadorna?
– Nej, det är väldigt oklara omständigheter som måste utredas och det är väldigt initialt, säger Anna Göransson.
Mannen kunde senare lämna sjukhuset och anhölls efter förhör.
– Han är på sannolika skäl misstänkt för mord alternativt dråp, säger Filip Nilsson, inre befäl vid polisen i Lund.
Sannolika skäl är den starkare graden av misstanke.
Delar av en den innergård där 30-åringen hittades spärrades och polisens tekniker skickades till platsen. Även rättsläkare var på plats under kvällen. På lördagsmorgonen var brottsplatsundersökningen avslutad och avspärrningarna på platsen hävda.
En rättsmedicinsk undersökning ska göras för att fastställa vad 30-åringen dog av. Polisen har också knackat dörr i området för att få en tydligare bild av händelsen.
Mannen kommer att förhöras under lördagen. Enligt polisen är det ännu oklart vad som ligger bakom brottet. Man vill heller inte berätta om den misstänkte erkänt eller vilken relation han haft till den döde mannen.
Här grips den misstänkta mannen av polis.Bild: Läsarbild
Sydsvenskan har talat med ett vittne som såg när den misstänkte mannen greps.
– Det var en nio, tio polisbilar och det är fortfarande full fart här. Jag har ingen aning om var han kom ifrån, men de plockade ut honom på gatan. Han var blodig och handfängslad, sa vittnet vid klockan 18.45.
Bild: Patrick Persson
Mannen var ”hur lugn som helst” när han greps, enligt vittnet.
Har det hänt något liknande förut i området?
– Nej, det har varit väldigt lugnt. Det var ett tidningsbud som blev överfallen för tio år sedan, det är väl det enda vi varit med om här.
Hur känns det att detta skett?
– Det är dramatiskt. Men jag känner mig ganska trygg fortfarande.
Vet du mer? Hör av dig till oss 040-71234 eller 71234@sydsvenskan.se
Bild: Patrick Persson
Gå till toppen