Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Max Wiman: Respekten finns, men viljan är väldigt stor att vinna cupen igen

Det är bedårande vackert. Snön gnistrar vart man ser, solen skiner från en absolut klarblå himmel och uppe vid Jämtkraft arena, om man beger sig upp i en närbelägen restaurang, ser man ända bort till Åreskutan, där det körs alpin världscup hela veckan.
Sverige är kontrasternas land och har det nu singlat ner några snöflingor över Malmö, så får ni ändå ligga lite lågt...det känns som att här kommer att ligga snö till midsommar.
Bild: Max Wiman
Men den ligger orörd och det är som sagt så vackert att det tar andan ifrån en. Det gör faktiskt inte temperaturen om man är i solen, då är en klassisk skånsk vinterdag hin håle jämfört med det här.
Däremot i skuggan när kvicksilvret är långt nere (som det var när jag kom hit, minus nitton, så blir det svårt att andas och det känns inte idealiskt att spela fotboll. Det är intressant att även Östersund - för säger Daniel Kindberg något så tycker hela ÖFK och hela stan det, verkar det som - är väldigt tydliga med att man hellre spelat tidigare på dagen.
Men nu ska det bara vara fyra-sex minusgrader när MFF går in på Jämtkraft arena och det lär bli ett hett mottagande.
Östersund körde stängd träning på förmiddagen, rapporterar inga stora problem i truppen och alla jag pratar med har respekt för Malmö - men är mycket sugna på att ta hem cupen igen och få komma ut i Europa.
Bild: Max Wiman
Om en liten stund tränar Malmö FF här inne och förleds inte av att bilden till viss del ger sken av en solig vårdag - tror att konstgräset är enda stället i hela stan som är snöfritt.
Ni får förstås intervjuer från båda lagen, mina tankar, kanske någon tv-snutt om ni hakar på sydsvenskan.se under kvällen och morgonen. Plus givetvis läser papperstidningen till morgonkaffet.
Gå till toppen