Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Svedala

De får pris för idrott och kultur

Fem personer och föreningar tilldelas kommunala utmärkelser för sina insatser inom kultur och idrott.

Svedala Blåsorkester brukar medverkar vid olika offentliga evenemang i Svedala.Bild: Eva Jonsson
Det är kommunens kultur– och fritidsnämnd som har utsett tre pristagare och två stipendiater för 2017. Utmärkelserna delas ut under nationaldagsfirande den 6 juni på Stortorget i Svedala.
Priserna och stipendierna är på 10 000 kronor per kategori.
Några motiveringar till valet av pristagare har ännu inte presenterats. Därför är nedanstående omdömen hämtade ur de nomineringar som låg till grund för nämndens val.
Kulturpriset går till Svedala Blåsorkester som framhålls som en stolt ambassadör för Svedala kulturskola och kommun medverkar vid julmarknad, nationaldag, första maj, kulturnatt och andra evenemang. Som enda kulturskoleorkester blev man förra året en av de sex bästa i Orkester-SM.
Kulturstipendiet går till Föreningen Konstens vänner i Svedala, Kvis, som nominerats för sin drygt tioåriga galleriverksamhet i Svedala.
Jennifer Quick och Gabriella Wivsätter får dela på årets idrottspris. 14-åriga Gabriella Wivsätter är simmare sedan sexårsåldern med siktet inriktat mot en tävlingskarriär. Jennifer Quick, 17 år, är släggkastare och vann guld i ungdoms-SM 2016, trea i samma tävling 2017 och siktar mot junior-VM i sommar.
Föreningsledarstipendiet går till 16-åriga Nina Kristell Wergeni, ledare i Svedala GIF och Naverlönnskolans idrottsförening. Efter skoltid är hon ledare för nio barngrupper.
Galleri Kvis har stått för en stor del av Svedalas konstliv under mer än tio år. På bilden ses ordföranden Christina Karlsson i samband med en utställning 2012.Bild: ANNA WAHLGREN
Gå till toppen