Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Delar av utredningen mot MFF-spelaren läggs ner

Åklagaren väljer att lägga ner delar av utredningen kring Malmö FF:s Kingsley Sarfo. Han är dock fortfarande häktad, misstänkt för våldtäkt mot barn mot en målsägande.

Den del av utredningen som har lagts ner rör en av de två målsägande, skriver Fotbollskanalen. I den delen misstänktes Kingsley Sarfo från början för fem fall av våldtäkt mot barn, vilket ändrades till tre fall för att sedan läggas ner.
– Det var misstanke om fem fall av våldtäkt mot barn. Där har förundersökningen lagts ner i alla de delarna. Det går inte att bevisa något, helt enkelt, säger åklagare Rikard Darell till Fotbollskanalen.
Målsägandebiträdet Behrang Eslami säger så här till Fotbollskanalen:
– Min klient och hennes vårdnadshavare är väldigt upprörda över det här. Min klient upplever att polisen och åklagaren inte har tagit henne eller den brottslighet som hon utsatts för på allvar. Inte heller att man tagit tillräcklig hänsyn till den kränkning och det lidande som hon utsatts för och fått genomlida under förundersökningen. Skuldfrågan är något som domstolen borde ha fått pröva, menar jag.
Kingsley Sarfo är fortsatt häktad, misstänkt för våldtäkt mot barn mot den andra målsäganden.
Häktningen gäller händelser som ska ha ägt rum i Malmö. Från början gällde brottsmisstanken sexuellt utnyttjande av barn, men den 5 mars ändrades detta till våldtäkt mot barn.
Läs också Sarfo häktas för ytterligare en våldtäkt mot barn
Åtal för den delen ska väckas senast på måndag den 19 mars, men så kommer det inte att bli. Rikard Darell säger till Fotbollskanalen att han kommer att be om förlängning med två veckor.
Gå till toppen