Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Skåne

Flera olyckor i södra Skåne på lördagen

På lördagen ställde snödrev, hårda vindar och halka till det i den sydskånska trafiken och flera olyckor skedde. Den mest omfattande olyckan inträffade på E22, där ett tiotal fordon var inblandade.

E22 var avstängd i tre timmar efter lördagsförmiddagens seriekrock, som skedde vid Lund. Räddningstjänsten uppskattade antalet inblandade fordon till hela 27 – enligt polisen rörde det sig om 9-10 fordon. Ingen person skadades allvarligt i olyckan.
Även på E6 vid Lomma skedde flera trafikolyckor och det kom också larm om trafikolyckor runt om i södra Skåne: bland annat på Inre Ringvägen i Malmö, E22 vid Segevång, E6 vid Skegrie i Trelleborgs kommun och på E65 mellan Ystad och Skurup. Väg 13 mellan Sjöbo och Ystad var också avstängd under en längre tid.
– Generellt måste man öka avståndet med betydligt mer än vad man normalt brukar för att ha ett bra avstånd, man får en längre bromssträcka när det är glashalt, säger Anna Göransson, informatör vid polisens ledningscentral.
Flera polispatruller var inblandade i arbetet med trafikolyckorna, tillsammans med räddningstjänsten och ambulanser.
– Det kräver mycket, det är bilar som ska bärgas, det ska trafikdirigeras och vi har också dokumentation att göra. Det kräver resurser. Vi ska också göra det säkert för bärgare och räddningspersonal som jobbar på platsen, säger Anna Göransson.
Gå till toppen