Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Förlängning och straffar i kväll och det blir en riktig (f)rysare

Det finns de som tycker att jag snackar för mycket väder. Ni får förlåta mig i dag.

Minusgraderna på termometern har halverats sedan i morse. Nu är det bara minus nio i Östersund, mot arton i morse.
Prognosen har däremot förändrats lite för kvällen - där har antalet minusgrader nästan dubblerats. I går talades det om fyra-fem minus vid matchstart, nu är prognosen nio (vilket ska kännas som typ fjorton).
Dessutom varnas för en ökande vind och jag hör att slalomen borta i Åre är nedflyttat på grund av vinden uppe på Åreskutan. Nu är det dock ingen skånsk blåst som förväntas över Östersund...men ändå uppåt nio sekundmeter i byarna. Som ni kan se på bilden från centrala stan, är det inte många som ger sig ut och strövar.
Bild: Max Wiman
Så självklart blir kvällens match en påfrestning. Och det är ju så att det kan bli en lång kväll, det är väl inte alls osannolikt.
Förlängning och straffar i kväll och det blir en riktig (f)rysare.
Laddar upp med att titta på den enda bandyklubb jag följt vinna SM-guld. Skutskär tar det lite oväntat på damsidan, herrarna var bra på 70-talet. Nu på eftermiddagen gör Sandviken och Edsbyn upp klockan 16.00. Helt enligt traditionen och jag tror inte någon i denna vintersport hade funderat på att ha avslag kvällstid på en helg.
Beslutet att låta tv styra och spela en cupsemifinal klockan 18.15 en vinterkväll i Östersund är helt enkelt korkat.
På eftermiddagen gör ändå solens - i dag betydligt mer beslöjade än i går - strålar lite värmande nytta.
MFF-spelarna bor inte i centrala stan ute på ett hotell på Frösön, där det sannolikt är än kallare. Förmodar att det är en väldigt lång dags väntan på match. Med väldigt lite tid utomhus.
Gå till toppen