Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF-skrällelvan som innebär ett tillfälligt (?) systemskifte

Skadan på Oscar Lewicki har fått spekulationerna kring hur MFF ska matcha Östersund i lördagens cupsemifinal. Det enda som egentligen stått mer eller mindre klart har varit att den naturlige ersättaren - Bonke Innocent - inte blir lösningen.

Efter lite pusselläggande ser det ut att bli som följer enligt vad bloggen erfar.
Johan Dahlin vaktar målet.
Framför sig har han - som jag varit inne på i tankarna, men kanske inte riktigt med namnen fullt ut - som det ser ut en trebackslinje eller fembackslinje, det beror på hur offensivt lagd man är.
Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson och Behrang Safari bildar mittblock.
Det innebär att Eric Larsson och Egzon Binaku blir wingbacks.
Oscar Lewicki ersätts av både Arnor Traustason och Sören Rieks centralt, men förmodligen i en vänd triangel med Fouad Bachirou bakom de båda.
Längst fram? Här är det fortsatt klurigt, ni vet de tre som slåss om två platser.
Men uppgifterna till Sydsvenskan är - möjligen med hänsyn till att han slet hårt över alla 90 minuterna mot Göteborg - att Magnus Pehrsson väljer att bänka kaptenen Markus Rosenberg från start.
Alltså Alexander Jeremejeff och Carlos Strandberg på topp.
Strandberg bör ju vara pigg, fick inga minuter alls mot Göteborg när MFF fick skifta i bytestänket när Lewicki skadade sig.
Magnus Pehrsson har ju haft en tendens på vissa positioner att rotera friskt.
Systemskiftet är inte en revolution. MFF har ju i många matcher ofta spelat med nästan tre mittbackar, då högerbacken legat väldigt högt. Rieks har också sökt sig mot mitten. Skillnaden här blir väl om nu det blir den här uppställningen att även Traustason spelar betydligt mer centralt och lämnar kanten åt Binaku.
En uppställning som vid första blicken är modest defensiv, men förstås med stora möjligheter att slå om och bli väldigt offensiv. Inte helt fel, känns det som. MFF bör ju definitivt stänga till kanterna rejält och tre centrala kan behövas när Östersund belastar hårt där när de går till attack.
Det är intressant när jag inser att det även om det är en skrällelva, faktiskt till 10/11 överenstämmer med den jag hade i tankarna från början i går. Att Rosenberg inte startar känns överraskande om det nu inte är så att de 90 minuterna förra helgen på något sätt känns.
Vad är då skrällen och skillnaden? Jo, vrid bara tillbaka till 4-4-2 - det vill säga Larsson ner på backen, Rieks ut på högerkanten och Binaku vanlig ytter framför Safari, så är det i övrigt så jag tänkte från början.
Magnus Pehrsson pratade i går mycket om vikten av att ha flexibilitet med spelarna på planen. Den enkla vridningen visar att det är just det han har nu. Eller hur?
Gå till toppen