Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: Sjukdom spräckte MFF-planerna inför cupsemifinalen

Magnus Pehrsson måste ha fått byta taktik helt enkelt.

Det faktum att Mattias Svanberg spelar från start i MFF mot Östersund är aningen överraskande - och offensivt. Inte riktigt med de signaler jag har fått angående de taktiska dispositionerna.
Förklaringen fick vi lite märkligt nog en stund efter det att de officiella laguppställningarna distribuerats. Egzon Binaku är inte på bänken ens, han ligger sjuk på hotellet.
Utan Egzon Binaku är det lite svårt att se en wingback till vänster. Som MFF valt att formulera laget på Twitter ställer man upp 4-4-2. Dessutom med Arnor Traustason till vänster och Mattias Svanberg centralt. En oväntat offensiv uppställning i så fall. Det återstår hur det ser ut i verkligheten och bli spännande rent taktiskt.
Östersund ser ut att ha fått de flesta av sina sjuklingar på benen. Med Tekie, Hopcutt och Gero på bänken är det väl närmast MFF-klass på ersättarna.
Gå till toppen