Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

MFF-backen sjuk inför semifinalen – så startar MFF

Det spekulerades om att MFF-tränaren Magnus Pehrsson skulle tvingas ändra spelsystem för att kompensera Oscar Lewickis frånvaro i cupsemifinalen mot Östersund. Så blir det inte.

Markus Rosenberg inleder på bänbken.Bild: MATHILDA AHLBERG
Magnus Pehrsson mönstrar en fyrbackslinje och håller fast vid två centrala mittfältare framför.
Han nobbar alternativet att spela med tre mittbackar och wingbackar.
Anledningen är att ytterbacken Egzon Binaku har insjuknat i Östersund och inte kan vara med i matchen. Han ersätts inte rakt av utan Magnus Pehrsson väljer troligtvis en 4-4-2-uppställning där Mattias Svanberg tar plats som yttermittfältare.
Malmö startar enligt följande: Johan Dahlin – Eric Larsson, Lasse Nielsen, Rasmus Bengtsson, Behrang Safari – Sören Rieks, Faoud Bachirou, Arnor Traustason, Mattias Svanberg – Alexander Jeremejeff, Carlos Strandberg.
Det blir sannolikt Arnor Traustason som kompletterar Faoud Bachirou på innermittfältet.
På bänken: Mathias Nilsson (mv), Franz Brorsson, Egzon Binaku, Bonke Innocent, Samuel Adrian, Laorent Shabani, Markus Rosenberg.
Längst fram tar Alexander Jeremejeff plats bredvid Carlos Strandberg – på bekostnad av Markus Rosenberg som inleder på bänken.
Malmö FF kliver i kväll in till en kokande semifinal i Svenska cupen i ett ruskigt kallt Östersund där temperaturen inför avspark ligger på -4 grader.
Efter att ganska obesvärat tagit sig genom gruppspelet (Dalkurd 1–0, Gefle 3–0 och BP 3–1) och kvartsfinalen (IFK Göteborg 1–0) väntar nu Östersund på bortaplan – laget som också pekas ut som ett av MFF:s största utmanare i allsvenskan i år.
På flera sätt blir Östersund en utmaning för Malmö FF som inte vunnit den inhemska cupen sedan 1989.
Östersund är regerande cupmästare och har även i Europa League visat att man är ett lag som gillar cupformatet och presterar bra när överlevnaden ibland hänger på en skör tråd.
Statistiken från de senaste mötena mellan klubbarna är jämn.
I de tre senaste matcherna har Malmö FF en seger, en oavgjord och en förlust. Förlusten kom hösten 2016 när Östersund klädde av MFF fullständigt och vann med 3–0 på Stadion.
Den senaste säsongen bjöds det på två laddade möten med slutminutsdramatik.
Hemma vann MFF med 2–1 efter att Erdal Rakip gjort segermålet i den 5:e övertidsminuten efter att tre spelare dragit på sig röda kort.
I höstens möte på Jämtkraft arena räddade Johan Dahlin en poäng när han tog en straff på övertid.
Den kvällen satte Oscar Lewicki ett poänggivande mål, men den här kvällen har en lårskada satt stopp för en viktige mittfältarens medverkan.
Tidigt i veckan stod det också klart att ytterbacken Andreas Vindheim också är borträknad från spel. För två dagar sedan kom även beskedet att korsbandet är av och att han missar en stor del av säsongen.
Östersunds elva: Keita – Edwards, Papagiannopoulo, Mensiro, Wigren – Aiesh, Bergqvist, Nouri, Sema – Ghoddos och Isamovic.
Gå till toppen