Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Rosenbergs önskan inför cupfinalen

Markus Rosenberg och MFF är klara för cupfinal under stjärnans avslutningssäsong. – Motståndet spelar ingen roll. Jag hoppas bara på hemmaplan, sa MFF-anfallaren efter avancemanget till finalen.

Markus Rosenberg och MFF klart för cupfinal.Bild: TOBIAS NYKÄNEN
Markus Rosenberg satt på bänken under de inledande 63 minuterna av cupsemifinalen på Jämtkraft arena.
När han kom in på planen var han inblandad i matchen avgörande mål. Han vann en duell på mittplan som startade kontringen där Arnor Traustason gjorde segermålet.
– Det var framför allt en fin aktion av Alexander Jeremejeff, sa Markus Rosenberg som nu är redo för sitt andra försök att ta hem cupen.
Den första blev ett misslyckande och en finalförlust mot Häcken.
– Nu är vi där vi vill vara, konstaterade han och syftade på att man är en bra bit på vägen när det gäller ett av säsongens mål.
– Men det är ingen mening att komma dit om man inte vinner den. Jag ser det som at vi är en bit på vägen, men fortfarande lång väg kvar.
Malmö FF har inte vunnit cupen sedan 1989. 28 långa år.
På söndagen avgörs den andra semifinalen mellan Djurgården och AIK och vem som väntar i finalen den 10 maj.
Vilket lag Malmö FF ställs mot där tycker Markus Rosenberg inte spelar så stor roll. Däremot har han två arenor som han föredrar framför den tredje.
– Helst önskar jag mig så klart hemmaplan. Ska man sedan välja mellan gräs och konstgräs så vet alla var jag står någonstans. För egen del så är spel på gräs en stor fördel.
Även MFF-tränaren Magnus Pehrsson hade samma önskemål som Markus Rosenberg om motstånd och spelplats.
– Oavsett vad kommer det att bli en häftig match den 10:e maj insprängd i vår. Sedan spelar vi alltid hellre på gräs, sa han.
Som motstånd ser Markus Rosenberg motstånden som jämnbra.
– Båda var starka redan föra året och slutade tvåa och trea. AIK är kanske laget som värvat mest medan Djurgården hade ett år i fjor där de fick in mycket nytt folk.
Gå till toppen