Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
MFF

Traustason skickade MFF till cupfinal

Arnor Traustasons mål på Jämtkraft Arena blev kvällens enda och tog Malmö FF till cupfinal den 10 maj. – Ett bra tillfälle att göra sitt första mål, sa målskytten.

Arnor Traustasons segerjubel.Bild: DANIEL STILLER
Mittfältsnyförvärvet Arnor Traustason fick en tung start i Malmö FF med en tidig skada i låret som höll honom utanför träning och spel under de första månaderna.
Men det har vänt till det bättre och när han gjorde sitt första mål i Malmötröjan så betydde det att han skickade sitt lag till en cupfinal.
Det var i den 80:e minuten som Malmö fick en kontringsmöjlighet när Alexander Jeremejeff fick en boll i djupet och satte fart.
Arnor Traustason såg till att hålla bredden i anfallet och skapade beslutsvånda hos Östersunds försvarare.
– Sedan gav han mig en fantastisk passning och det var bara för mig att sätta dit den. Jag hade egentligen inte några andra alternativ än att ta den på ett tillslag, sa han som fick Jämtkraft arena att bli knäpptyst.
Det var i de snabba omställningarna som MFF var farligast och Östersund hade svårt att få grepp om dem. I de tidigare lägena saknade MFF precision i den sista passningen och chanserna rann mest ut i ingenting.
Målskytten Arnor Traustason kunde glädja sig åt att han i vår får en chans att spela hem en titel till Malmö som klubben inte tagit på 28 år.
– Jag är medveten om att det var mycket länge sedan Malmö vann cupen. Vi är nu i alla fall ett steg närmare. Jag längtar till den 10:e maj och hoppas kunna ta det hela vägen.
På den egna meritlistan har han också en finalförlust med sin tidigare klubb Rapid Wien.
– Det vill jag inte göra om. Inte en till finalförlust, sa han.
Gå till toppen