Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Låga tittarsiffror bekymrar inte SVT

SVT har sänt drygt 250 timmar från Paralympics och nått som flest 300 000 tittare – långt färre än till exempel Vinterstudion lockar. – Det är ändå viktigt att visa. Det är verkligen ett public service-mästerskap, säger projektledaren Tobias Alsing.

SVT:s Lotta Fahlberg och intervjuar Sveriges truppchef Niclas Grön. Fotografen heter Johan Nordquist.Bild: Jessica Gow/TT
SVT har gjort det mesta av sina sändningsrättigheter för Paralympics.
Det har varit direktsändningar hela nätterna, repriser på eftermiddagarna och ett magasin på kvällarna.
Ett utsänt team har följt tävlingarna i bergen där längdåkning, skidskytte, alpint och snowboard har avgjorts och ett annat har bevakat kälkhockey och rullstolscurling i kuststaden Gangneung.
På hemmaplan har kommentatorer och experter lagt om dygnsrytmen för att serva tittarna som orkat hålla sig uppe.
Projektledaren Tobias Alsing tycker att SVT har fått valuta för pengarna.
– Jag är jättenöjd. Det enda vi har saknat är lite mer svenska framgångar. Det hade varit kronan på verkat, men det är inget vi kan göra något åt tyvärr, säger han.
De låga tittarsiffrorna, särskilt under direktsändningarna, var väntade.
– Det är inte jättemycket folk som sitter uppe mitt i natten. Det visste vi. Vi är ungefär där vi trodde att vi skulle vara, säger Alsing.
TT: Hur har det gått för kommentatorerna att hålla sig vakna?
– Det är ju en pärs såklart men jag tror att det har gått bra. Jag har inte fått några signaler på att det har varit några missar.
Gå till toppen