Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Malmöklubb tog SM-guld i schack

Malmö allmänna schackklubb tog i överlägsen stil hem föreningens första SM-guldet någonsin i lag-SM.

Det vinnande laget. Stående från vänster: Pontus Carlsson, Lars Schandorff, Thomas Johansson, Inna Agrest, Jasmin Bejtovic, Daniel Semcesen, och Ulf Andersson. Sittande från vänster: Jonas Lindahl, Stefan Printz, lagledare, Ari Ziegler, och Sune Berg-Hansen. Frånvarande: Tiger Hillarp-Persson. Baduur Jobava, Nils Grandelius och Georg Meier.Bild: Lars OA Hedlund
– Det känns jättebra, säger Jonas Lindahl, reserv i schackklubben och som själv spelat schack i 20 år, till Sydsvenskan om guldmedaljen.
Sveriges schackförbund skriver på sin hemsida att Malmö allmänna schackklubb tuffat på ”som ett snälltåg” under slutsammandraget i Stockholm.
Redan då en rond återstod att spela var segern klar, då Malmö allmänna schackklubb hade ett ointagligt försprång gentemot de andra lagen.
– Det har egentligen varit ren defilering om jag ska vara helt ärlig, säger Jonas Lindahl.
Klubben har de senaste fyra åren klättrat från division 1 södra, sedan vunnit superettan och blev förra året femma i elitserien, berättar Jonas Lindahl.
I sitt lag har de bland annat Nils Grandelius, rankad nummer ett bland männen i Sverige, Inna Agrest, som är rankad nummer två bland kvinnor och Baduur Jobava, som är högst rankad bland män i Georgien.
– Vi förväntade oss ett SM-guld sedan innan. Allt som gick som planerat och det blev ett SM-guld också. Vi vann för att vi har våra världsstjärnor bland oss, som man komma och titta på [i schackklubbens lokaler] om man är intresserad, säger Jonas Lindahl.
Gå till toppen