Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Malmöklubb tog SM-guld i schack

Malmö allmänna schackklubb tog i överlägsen stil hem föreningens första SM-guldet någonsin i lag-SM.

Det vinnande laget. Stående från vänster: Pontus Carlsson, Lars Schandorff, Thomas Johansson, Inna Agrest, Jasmin Bejtovic, Daniel Semcesen, och Ulf Andersson. Sittande från vänster: Jonas Lindahl, Stefan Printz, lagledare, Ari Ziegler, och Sune Berg-Hansen. Frånvarande: Tiger Hillarp-Persson. Baduur Jobava, Nils Grandelius och Georg Meier.Bild: Lars OA Hedlund
– Det känns jättebra, säger Jonas Lindahl, reserv i schackklubben och som själv spelat schack i 20 år, till Sydsvenskan om guldmedaljen.
Sveriges schackförbund skriver på sin hemsida att Malmö allmänna schackklubb tuffat på ”som ett snälltåg” under slutsammandraget i Stockholm.
Redan då en rond återstod att spela var segern klar, då Malmö allmänna schackklubb hade ett ointagligt försprång gentemot de andra lagen.
– Det har egentligen varit ren defilering om jag ska vara helt ärlig, säger Jonas Lindahl.
Klubben har de senaste fyra åren klättrat från division 1 södra, sedan vunnit superettan och blev förra året femma i elitserien, berättar Jonas Lindahl.
I sitt lag har de bland annat Nils Grandelius, rankad nummer ett bland männen i Sverige, Inna Agrest, som är rankad nummer två bland kvinnor och Baduur Jobava, som är högst rankad bland män i Georgien.
– Vi förväntade oss ett SM-guld sedan innan. Allt som gick som planerat och det blev ett SM-guld också. Vi vann för att vi har våra världsstjärnor bland oss, som man komma och titta på [i schackklubbens lokaler] om man är intresserad, säger Jonas Lindahl.
Gå till toppen