Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Max Wiman: MFF har inlett med elva matcher utan förlust – när hände det senast?

Det har definitivt inte hänt på 2000-talet och längre bakåt är aningen krångligt att leta, men säkert måste man tillbaka till storhetstiderna på antingen 70- eller 80-talet.

Malmö FF har spelat elva matcher under 2018 och ännu inte förlorat.
Man kan leka än mer med siffrorna - med A-laget fullt ut har MFF nio raka segrar.
De två oavgjorda matcherna i år har kommit när B-uppställningen spelat i träningsmatcher. Det vill säga de spelare som inte startat i cupmatchen helgen före, vid första tillfället fick man dessutom kalla in halva juniorlaget.
Kvalitet kan mätas på olika sätt. Det här är definitivt ett. Här är MFF:s matcher 2018:
MFF–Fremad 1–0
MFF–Flora Talinn 4–0
MFF–New England 1–0
MFF–DC United 2–1
MFF–Dalkurd 1–0
Gefle–MFF 0–3
MFF–Roskilde 2–2
MFF–BP 3-1
MFF–Nordsjälland 2–2
MFF–Göteborg 1–0
Östersund–MFF 0–1
2005 inledde Malmö FF med åtta raka matcher utan förlust innan Rosenborg vann med 2-0 i den saligen avsomnade Royal League. Det året inledde MFF med en internationell turnering i Turkiet som man vann. De åtta matcherna fram till förlusten innehöll sju segrar och en oavgjord match mot Elfsborg i tipshallen i Växjö.
Det är en imponerande rad som MFF har i år och den har kommit mot stegrande motstånd. Enskildheter kan diskuteras, men sviten talar ändå sitt tydliga språk. Att marginalerna var små mot Östersund bör alla vara överens om, men den segern stiger också i värde i ljuset av sviten. Ju fler gånger, ju starkare pekar det förstås mot en tydlig trend.
Det faktum att MFF bara släppt in två mål med hel A-uppställning i år är också en mycket intressant notering. Ett slarvmål mot DC United i Bradenton och en otagbar frispark mot BP.
Det bör kanske också noteras att MFF mot Östersund än en gång noterade ett sent avgörande. Arnor Traustasons 1–0-mål kom i 80:e minuten.
Cuphjältar på planen må vara sin sak, men det fanns 41 verkliga ljusblå cuphjältar på läktaren i Östersund. Så många hade trotsat alla svårigheter och rest för att stötta sitt MFF. Galet imponerande egentligen, jag vet att några kört hela vägen upp, andra hade tagit vägen via Sundsvall och så vidare. Vid avspark höll de alltså upp en banderoll som protesterade mot avsparkstiden. Det är bara att instämma.
Jag har pratat med ÖFK-ledare, MFF-ledare, spelare, taxichaufförer och supportrar. Ingen förstår avsparkstiden, ingen förstår att tv ska styra allt.
Det är skandalöst att Svenska fotbollförbundet på flera sätt hanterar det som blivit en succé så styvmoderligt.
Inte ens i semifinalerna finns uppdatering live av förbundet. Det innebär att ingen officiell statistik finns tillgänglig. En sådan här kväll vill man gärna direkt ha siffrorna på bollinnehav, hörnor och avslut, för att se om de stämmer på hur matchen uppfattats.
Tur att Forza-appen kan ge lite besked och det styrker ju matchbilden av Östersund-MFF.
Bollinnehav: 61–39
Hörnor: 8–1
Avslut: 9–4
Intressant är att avslut på mål dock slutar 2–2. Nu ska man ha i minnet att avslut i virket inte räknas som att de är på mål eftersom de de facto inte kan gå in. Förutom om de går i mål via stolpe eller ribba.
Gå till toppen