Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Lugi numret större i Arenan: ”Bästa möjliga start för oss”

Lugi var numret större än Redbergslid i den första SM-kvartsfinalen. Störst av alla var 205 centimeter långe Jakob Wickman Modigh när Lundalaget vann komfortabelt med 29–25.

– Det här var bästa möjliga start för oss, sa han.
Lugis Jakob Wickman Modigh och Niclas Paradis sätter stopp för Redbergslids Tobias Johansson.Bild: MATHILDA AHLBERG
)Lugis väldige mittsexa tog fajten på linjen och vann den både bakåt och framåt – sex mål, ett antal blockerade skott och ännu fler omvända livtag, men också två utvisningar, varav en för tjafs med en motspelare efter ett eget mål.
– Den kan jag inte säga så mycket om, en snacketvåa, det blir böter till lagkassan på den, så jag fick betala priset, sa Jakob Wickman Modigh.
Växer hornen ut nu i slutspelet?
– Nej, jag letar efter de där hornen, men hittar dem inte riktigt. Men det funkade bra ändå.
Lugi fick med sig 14–9 efter en tajt och tuff första halvlek.
RIK:s utgrupperade försvar genererade vinröda tekniska fel i matchinledningen, men det fanns tillräckligt med variation i anfallsspelet för att ligga steget före med ett par tre bollar i målprotokollet.
– Man är alltid lite orolig när man ska möta den här typen av försvarsspel. När vi mötte dem hemma tidigare under säsongen så funkade ingenting för oss, men idag flöt allting på, sa Jakob Wickman Modigh.
En starkt bidragande orsak till det var han själv som rörlig och ständigt spelbar mittsexa med bläckfiskarmar och hänsynslösa avslut.
– Han är mäktig idag och spelar i en egen viktklass, både framåt och bakåt, dessutom med en enorm energi som smittar av sig på hela laget, berömde Lugitränaren Tomas Axnér.
Första halvleks delikatess bjöd Alfred Jönsson på när han satte ett frikast direkt i mål precis före pausvilan – ensam lurade han både utespelarna och hyllade målvakten Tobias Thulin när han vek sig och sköt runt den uppställda muren.
– Det är faktiskt hans tredje frikastmål som ser likadant ut den här säsongen, han är sjuk på det, ett mot Karlskrona och ett mot Aranäs innan detta, berättade Tomas Axnér.
Lugi kunde defilera i mål i andra halvlek, RIK var aldrig riktigt i närheten av att kunna skaka Lundalaget.
Men Axnér räknar med en helt annan matchbild i den andra kvartsfinalen på torsdag i Lisebergshallen i Göteborg.
– De har en förlust med sig och spelar på hemmaplan, säkert lite modigare där och kommer att smälla på lite mer bakåt. Det är lättare att spela offensivt försvar på hemmaplan när man blir lite kaxigare.
Gå till toppen