Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.
Ishockey

Lusths nya utmaning – rädda kvar Mora i SHL

Mora hockey anlitar en av sina största för att rädda sig kvar i högsta serien. Mats Lusth tar över som huvudtränare i SHL-kvalet mot antingen Leksand eller förra kollegan Björn Hellkvists Oskarshamn.

Mats Lusth i Malmö Redhawks 2015.Bild: SIMON HASTEGÅRD
På sydliga breddgrader är Mats Lusth mest känd för sin tid som stenhård back i Malmö under de gyllene åren när Percy Nilsson utmanade hockey-Sverige med sitt mästarbygge.
Lusth var även med om att föra Malmö Redhawks tillbaka till högsta serien som tränare i par med Björn Hellkvist våren 2015 efter att ha slagit ut Leksand i direktkvalet.
Läs mer: Hellkvist bygger för SHL med Oskarshamn
Men fick sparken efter succén och klubben satsade i stället på Hellkvist som huvudtränare i SHL-comebacken för tre år sedan.
Så kopplingarna är många när Mats Lusth nu anlitas av sin moderklubb Mora IK som slutade näst sist i SHL den här säsongen och måste försöka kvala sig kvar.
Motståndare blir antingen bittra lokalkonkurrenten Leksand eller Björn Hellkvists Oskarshamn.
Mats Lusth kommer närmast från ett kval med Kristianstad som stupade på vägen till Hockeyallsvenskan.
Kontraktet med Mora gäller över SHL-kvalet.
– Det är en tränare som har rätt kompetens, stort Mora IK-hjärta och är en riktig vinnarskalle. Mats värdefulla erfarenhet av att spela och vinna viktiga matcher gör att klubben nu förstärker ledarstaben, säger klubbdirektör Peter Hermodsson på klubbens webbplats.
Gå till toppen