Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Slutspelständ Beutler Malmös räddare

HK Malmö kan tacka sin målvaktsveteran Dan Beutler för segern i årets första slutspelsmatch.

– Man måste vara ett föredöme. Jag kan inte bara tända till mot de allra bästa lagen. Det måste kunna presteras i alla matcher, sa matchvinnaren.
Dan Beutler.Bild: CHRISTIAN ÖRNBERG
HANDBOLL: SM-kvartsfinal 1:5 : HK Malmö-Sävehof 22 -18 (11-10)
HK Malmö tog kommandot i SM-kvartsfinalserien mot Sävehof.
Men det var inget övertygande spel som HK Malmö visade upp hemma i Baltiska hallen på måndagen.
– Vi behöver släppa loss lite. Det var lite ängsligt idag och jag hoppas att det kan släppa lite för killarna nu så att det bara är att tuta och köra i fortsättningen, sa målvakten Dan Beutler som blev en mardröm för gästande Sävehof.
40-åringen i målet hade i alla fall plockat fram slutspelsformen och var anledningen till att hemmalaget överhuvudtaget kunde gå från den första halvleken i ledning, 11-10. Dan Beutler hade då motat 10 avslut och en straff och hade 50 i räddningsprocent.
Offensivt var det trögt. Hemmalaget ledde som mest med tre mål i första halvlek, men lyckades aldrig skaffa sig ett ordentligt läge att gå ifrån.
I inledningen på den andra halvleken stängde Dan Beutler igen helt och radade upp fyra raka räddningar som bäddade för att HK Malmö kunde gå iväg till 16-11. Men det slarvade Malmö snabbt bort och det dröjde till slutminuterna innan hemmalaget kunde känna sig säkra på segern.
På nytt kom övertaget efter några avgörande räddningar från Dan Beutler.
Med två minuter kvar fick Malmömålvakten se Adam Lönn sätta 20-17 och i det läget kunde han räkna in en seger till HK Malmö.
– När vi inte riktigt lyckades penetrera deras försvar måste någon kliva fram. Idag fick jag göra det med min rutin. Nästa gång blir det kanske någon annan som får ta rollen som matchavgörare, sa han.
På måndagen slutade han på 22 räddningar och motade 53 procent av avsluten.
Istället för att njuta av att vara i blickarnas centrum valde han att lyfta fram målvaktssituationen i Malmö som han tycker bäddar för hans storspel i år.
– Det är en fantastisk känsla för mig att ha en otrolig målvaktskollega som kan gå in stänga igen när inte jag gör det. Jag känner att vi har ett riktigt bra samarbete och det ska mycket till att kunna knäcka oss båda. Idag är jag inte alls säker på att jag börjar nästa match, konstaterade han.
Nästa kvartsfinal blir i Partille om en vecka och då hoppas Sävehof ha fått tillbaka skadade Joakim Larsson som på måndagen fick sitta på läktaren och se sitt lag förlora.
Dan Beutler väntar sig en ny tuff match.
– De är ett komplett lag nu när Jonas Larholm är tillbaka. De har skytte, genombrottsspelare och bra kanter. Det kommer bli hårt även i fortsättningen, sa Dan Beutler
.
Gå till toppen