Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Ovanlig parasit drabbar skånska utekatter

Ett tjugotal försvagade katter från Klippan har dött av lungmask i vinter. Nu vädjar Statens veterinärmedicinska anstalt, SVA, om hjälp från skånska kattägare för att ta reda på hur utbredd den ovanliga parasiten är.

Eva Osterman Lind vid Statens Veterinärmedicinska anstalt efterlyser avföringsprov från skånska utekatter. Till höger katten Fanny som drabbades av lungmask i februari har vårdats av en medlem i föreningen Hemlösa katter Helsingborg/Skåne.Bild: SVA/ Hemlösa katter Helsingborg / Skåne
I slutet av januari insjuknade ett trettiotal förvildade katter som tagits omhand. Katterna hade fångats in i Klippanområdet där de hade levt tillsammans i det vilda. My Svensson är ordförande i föreningen ”Hemlösa katter Helsingborg och Skåne”. Hon träffade flera av de sjuka djuren.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen