Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Konstnären Curt Hillfon död

Konstnären Curt Hillfon, Degerberga, har avlidit i en ålder av 74 år. Han hörde till en av landets främsta i sin generation och genre.
Curt Hillfon var född i Stockholm där han även växte upp. Han var sedan 1960-talet verksam på Österlen i Skåne och hade sin ateljé i det gamla bränneriet i Maglehem utanför Degeberga.
"Ateljén brukar vara ett populärt besöksmål under konstrundan. Familjen ska behålla ateljén men kommer inte att ha öppet under årets konstrunda i påsk", skriver P4 Kristianstad på sin hemsida.
Curt Hillfon utbildade sig i Stockholm på Konstfack 1960–1963 och vid Kungliga Konsthögskolan 1966–1971. Han har haft en rad separatutställningar på ett flertal gallerier runt om i Sverige och även ställt ut på Lunds konsthall och Göteborgs konsthall.
Han är representerad på Moderna museet i Stockholm, Göteborgs konstmuseum, Malmö konstmuseum, Nationalmuseum, Kalmar konstmuseum och Norrköpings konstmuseum.
Curt Hillfon var son till arkitekten Gösta Hillfon (1918–1965) och skulptören och keramikern Hertha Hillfon (1921–2013).
Gå till toppen