Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Konstnären Curt Hillfon död

Konstnären Curt Hillfon, Degerberga, har avlidit i en ålder av 74 år. Han hörde till en av landets främsta i sin generation och genre.
Curt Hillfon var född i Stockholm där han även växte upp. Han var sedan 1960-talet verksam på Österlen i Skåne och hade sin ateljé i det gamla bränneriet i Maglehem utanför Degeberga.
"Ateljén brukar vara ett populärt besöksmål under konstrundan. Familjen ska behålla ateljén men kommer inte att ha öppet under årets konstrunda i påsk", skriver P4 Kristianstad på sin hemsida.
Curt Hillfon utbildade sig i Stockholm på Konstfack 1960–1963 och vid Kungliga Konsthögskolan 1966–1971. Han har haft en rad separatutställningar på ett flertal gallerier runt om i Sverige och även ställt ut på Lunds konsthall och Göteborgs konsthall.
Han är representerad på Moderna museet i Stockholm, Göteborgs konstmuseum, Malmö konstmuseum, Nationalmuseum, Kalmar konstmuseum och Norrköpings konstmuseum.
Curt Hillfon var son till arkitekten Gösta Hillfon (1918–1965) och skulptören och keramikern Hertha Hillfon (1921–2013).
Gå till toppen