Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Dyk lämnar Pantern för konkurrent

Efter två säsonger i Pantern väljer Sebastian Dyk att gå till Södertälje. – Ett lag som har något spännande på gång, säger 25-åringen.

Panternstjärnan dyker upp i Södertälje.Bild: MATHILDA AHLBERG
Slutspelsserien blev ingen succé för Pantern och Sebastian Dyk, men Malmöspelaren har ändå övertygat så mycket under säsongen, 23 poäng på 36 matcher, att Södertälje nu presenterar honom som ett att sina första nyförvärv.
– De har visat att de tror på mig och jag känner själv att det finns mer att hämta framöver, säger han och blickar framåt.
Årets säsong har varit en känslomässig bergochdal-bana. Sportsligt har Pantern gjort en säsong som - fram till slutsspelsserien - överträffade förväntningarna. Utanför isen har det däremot varit stökigt och motigt.
– Det är en fin förening som drivs med små medel där det är många som verkligen brinner för det. Men i år har det hänt väldigt mycket och jag kände inte att jag kunde få någon klarhet kring en framtid i Pantern, säger han som förklaring till att han valde att lämna hemstaden.
Innan han kom till Pantern gjorde han två säsonger i Asplöven och två i Troja-Ljungby och har därmed sex säsonger i allsvenskan och ett flertal möten mot Södertälje på meritlistan.
– En proffsig förening där jag tror att jag har bra förutsättningar att utvecklas. Bra organisation, bra arena och bra fans. Det vägde tungt.
Flytten norrut går om några månader, men innan dess ska han ta en tripp till Washington för att hälsa på vännen och NHL-stjärnan André Burakovsky.
– Det ska bli riktigt roligt att komma över där. Få lite tid med honom för att umgås och hänga lite.
Även Jesper Mångs lämnar Pantern. Han är klar för Almtuna.
"Han är en storvuxen och skridskostark back med sina största styrkor i defensiven. Vi ser en stor utvecklingspotential i Jesper och tror att under Marcus Ragnarssons ledning kommer växa och bli en viktig pusselbit i lagbygget", skriver klubben på sin hemsida.
Gå till toppen