Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

27-åring tvingade med kvinna från nattklubb – döms för våldtäkt

En 27-årig man har dömts till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt mot en 26-årig kvinna. Mannen träffade kvinnan på en nattklubb i Malmö och våldtog henne i en lägenhet som tillhörde en annan man.

Händelsen inträffade i maj 2016, då kvinnan var 25 år gammal. Hon befann sig på en nattklubb i Malmö tillsammans med några vänner. På nattklubben träffade hon den 27-årige mannen, som hade gått dit ensam.
Kvinnan var berusad och blev bjuden på kokain av en okänd man. Tidigt på morgonen när hon lämnade klubben blev hon indragen i en bil tillsammans med den okände, 27-åringen och möjligtvis ytterligare en okänd man.
Kvinnan har minnesluckor från händelsen, men hennes nästa minnesbild var att hon befann sig i en hiss med 27-åringen där hon inte kunde stå på benen.
Läs också Den misstänkte våldtäktsmannen är släppt ur häktet – ”Nu mår jag skit”
Senare på morgonen vaknade hon naken på golvet i lägenheten och hade blåmärken på låren och kraftiga smärtor i underlivet. 27-åringen var kvar i lägenheten. Kvinnan klädde på sig och åkte sedan till kvinnokliniken, där hon blev undersökt. Prover visade att hon hade spår av sperma och DNA i underlivet som matchade 27-åringen.
27-åringen nekade inledningsvis till att han hade träffat kvinnan och att han hade haft samlag med henne. Senare erkände han samlaget, men hävdar att det skedde med samtycke. Han säger också i förhör att han var ensam med kvinnan i taxin, men detta motsägs av andra vittnen.
Tingsrätten bedömer kvinnans vittnesmål som trovärdigt, särskilt med tanke på att hon lämnat uppgifter som inte är till hennes fördel, exempelvis att hon lät sig bjudas på kokain.
Mannen döms till två och ett halvt års fängelse för våldtäkt och ringa narkotikabrott. Han ska också betala skadestånd till kvinnan på 140 000 kronor.
Gå till toppen