Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Alsenfelt borta igen och Lassen ersätter Mylläri

Backen Anton Mylläri blev avstängd tre matcher för tacklingen på Frölundas Ryan Lasch, då får Matias Lassen chansen i Malmö Redhawks.

Bild: BILDBYRÅN
– Han har gjort det bra tidigare. Matias vet hur vi spelar, han vet vad som gäller, han kommer att vara väl förberedd, säger Peter Andersson, tränare i Malmö Redhawks.
Vad förväntar du dig av Matias Lassen?
– Jag vill att Matias ska spela sitt spel, han är kvick i fötterna, bra i boxplay. Och väl insatt i vårt system. Vi litar på honom.
Skade- och sjukdomsläget?
– Oscar [Alsenfelt] är inte med, säger Peter Andersson.
Därmed missar målvakten sin andra raka slutspelsmatch på grund av sjukdom. Jonas Gunnarsson lär fortsätta i kassen.
När det gäller avstängningen på Anton Mylläri ligger Peter Andersson ganska lågt.
– Det brukar inte vara så mycket att orda om. De har fattat ett beslut, vi får accepterar det. Men jag har inte sett några andra bilder än de som visar att det var axel mot axel, säger Peter Andersson, om tacklingen som bedöms att vara mot Laschs huvud.
– I så fall är det tre matcher för interference, men det är ingen som gillar huvudtacklingar. Ibland verkar det som om de [disciplinnämnden] har andra bilder än vad vi har, fortsätter Peter Andersson.
På söndagseftermiddagen behöver Malmö Redhawks en vinst mot Frölunda, annars är det 1–3 i matcher. Peter Andersson är inte nöjd med utfallet sett till spelet.
– Det känns tufft att ligga under med 1–2. Vad vi behöver förbättra är att vi drar på oss för många utvisningar. I går var jag sjukt irriterad på att vi inte får med oss utvisningar. Jag satte ihop en video på fem minuter med åtta klipp med solklara utvisninga, säger Peter Andersson.
Gå till toppen