Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Andersson om Toivonens situation: Obegripligt

Ola Toivonen är given startspelare och levererar stadigt i ett landslag som spelar VM om några månader. Trots det platsar han inte i ett bottenlag i franska ligan.
– En gåta. För mig är det helt obegripligt. Jag kan inte förstå det, men förmodligen är det jag som inte begriper mig på fotboll, säger Janne Andersson.

Ola Toivonen.Bild: Jessica Gow/TT
Förbundskaptenen gav Mickaël Debève, kollegan i Toulouse, en rejäl känga när han kommenterade det faktum att Toivonen ratas i sitt klubblag.
– Det är märkligt att han inte spelar i Toulouse. Jag har svårt att förstå det när jag ser Olas prestation i match efter match.
– Den kvalité han har, den smartness han har i sitt sätt att spela och hans förmåga att taktiskt ta till sig saker och så vidare. Han har en helhet i sitt spel som är väldigt tilltalande. För mig är det obegripligt att han inte spelar.
– Det är ett kraftuttryck, men det är faktiskt obegripligt.
När Ola Toivonen får ta del av Janne Anderssons ord från presskonferensen kan han – inte oväntat – bara hålla med.
– Jag kan bara instämma. Det här har jag och Janne pratat om förut. Men jag kan inte göra så mycket åt det.
Han tror inte att hans insatser i landslaget påverkar situationen i klubblaget.
– Det blir ingen skillnad, tror jag.
Toivonens kvittering till 1–1 i 1–2-förlusten mot Chile var ett riktigt klassmål.
– Ett bra mål. Det var en bra kombination mellan Emil (Forsberg), Viktor (Claesson) och mig. Det var ett fint mål i det stora hela.
TT: Din insats?
– Så där. Bra grejer, dåliga grejer. Det var en blandad kompott.
TT: Vad gjorde du bra?
– Det var lite tillbakaspel och kombinationer, sedan var det kombinationer som inte alls gick. Vi mötte ett väldigt bra lag, säger Toivonen som trivs när han rör sig i landslagets hemtama miljöer.
– Det känns bra här och det finns ingen anledning att tvivla. Det är bara att köra.
Men han kan bättre – och påpekar att han givetvis lider av att inte få spela regelbundet i Toulouse. Mest är det känslan som inte är riktigt där den ska vara.
– Jag missade några onödiga bolltouch som normalt brukar sitta när man spelar lite mer men, ja, det var skönt att få målet. Men i det stora hela gör vi ingen bra match. Just nu är jag mest sur över att vi fick ett mål bara och de två.
– När vi har 1–1 i slutet mot ett sådant bra lag... Tråkigt att vi inte kunde hålla tätt, säger han.
Gå till toppen