Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Andersson om Toivonens situation: Obegripligt

Ola Toivonen är given startspelare och levererar stadigt i ett landslag som spelar VM om några månader. Trots det platsar han inte i ett bottenlag i franska ligan.
– En gåta. För mig är det helt obegripligt. Jag kan inte förstå det, men förmodligen är det jag som inte begriper mig på fotboll, säger Janne Andersson.

Ola Toivonen.Bild: Jessica Gow/TT
Förbundskaptenen gav Mickaël Debève, kollegan i Toulouse, en rejäl känga när han kommenterade det faktum att Toivonen ratas i sitt klubblag.
– Det är märkligt att han inte spelar i Toulouse. Jag har svårt att förstå det när jag ser Olas prestation i match efter match.
– Den kvalité han har, den smartness han har i sitt sätt att spela och hans förmåga att taktiskt ta till sig saker och så vidare. Han har en helhet i sitt spel som är väldigt tilltalande. För mig är det obegripligt att han inte spelar.
– Det är ett kraftuttryck, men det är faktiskt obegripligt.
När Ola Toivonen får ta del av Janne Anderssons ord från presskonferensen kan han – inte oväntat – bara hålla med.
– Jag kan bara instämma. Det här har jag och Janne pratat om förut. Men jag kan inte göra så mycket åt det.
Han tror inte att hans insatser i landslaget påverkar situationen i klubblaget.
– Det blir ingen skillnad, tror jag.
Toivonens kvittering till 1–1 i 1–2-förlusten mot Chile var ett riktigt klassmål.
– Ett bra mål. Det var en bra kombination mellan Emil (Forsberg), Viktor (Claesson) och mig. Det var ett fint mål i det stora hela.
TT: Din insats?
– Så där. Bra grejer, dåliga grejer. Det var en blandad kompott.
TT: Vad gjorde du bra?
– Det var lite tillbakaspel och kombinationer, sedan var det kombinationer som inte alls gick. Vi mötte ett väldigt bra lag, säger Toivonen som trivs när han rör sig i landslagets hemtama miljöer.
– Det känns bra här och det finns ingen anledning att tvivla. Det är bara att köra.
Men han kan bättre – och påpekar att han givetvis lider av att inte få spela regelbundet i Toulouse. Mest är det känslan som inte är riktigt där den ska vara.
– Jag missade några onödiga bolltouch som normalt brukar sitta när man spelar lite mer men, ja, det var skönt att få målet. Men i det stora hela gör vi ingen bra match. Just nu är jag mest sur över att vi fick ett mål bara och de två.
– När vi har 1–1 i slutet mot ett sådant bra lag... Tråkigt att vi inte kunde hålla tätt, säger han.
Gå till toppen