Vi har förtydligat vår personuppgiftspolicy. Vill du veta mer om hur vi hanterar personuppgifter och cookies - läs mer här.

Halmbalar, container och ödehus – bränder på sju platser i Kristianstadstrakten

Det har brunnit i halmbalar på fem olika platser i Kristianstadstrakten under natten till lördagen och tidigt på lördagsmorgonen. Det har också brunnit i ett ödehus i Fjälkinge och i en container i Åhus.

Vid halv ett natten till lördagen kom första larmet om brand i halmbalar, på en plats utanför Fjälkinge i Kristianstadstrakten.
– Där var det mellan 200 och 250 halmbalar som brann, säger Dan Svensson, inre befäl på Räddningstjänsten i Kristianstad.
Längs med samma väg i Fjälkinge brann det i en annan halmbalssamling bara några timmar senare, strax efter 06.
Liknande bränder har ägt rum i Åhus och Everöd. I Everöd rör det sig också om två bränder längs med samma väg.
– Det finns också en anmälan om mordbrand, det har brunnit i ett ödehus i Fjälkinge och man misstänker att branden kan vara anlagd, säger Åsa Emanuelsson vid polisens ledningscentral.
Ett par av bränderna brinner fortfarande vid 09-tiden på lördagsmorgonen-
– Den första branden i Fjälkinge bevakas nu av ägaren, den kommer att pyra under dagen, säger Dan Svensson på Räddningstjänsten i Kristianstad.
Frågan är om bränderna hänger ihop.
– Det är lite för många för att vara en tillfällighet, säger Dan Svensson på Räddningstjänsten.
– Vi misstänker ju att det är någon som har tänt på, sa Kurt-Erik Gunnarsson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen till Kristianstadsbladet tidigt på lördagsmorgonen.
Gå till toppen