Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Krampkänning stoppade Forsberg

Emil Forsberg har lagt skadorna bakom sig. Då högg det till i vaden. – Det var bara en liten känning, säger han efter Sveriges 1–2–förlust hemma mot Chile.

Sveriges Emil Forsberg under lördagens träningslandskamp mot Chile på Friends arena.Bild: Jessica Gow/TT
Efter magmuskelskadan har Emil Forsbergs matchats försiktigt i klubblaget Leipzig. I landslagets vänskapsmatch fick han plats i förbundskapten Janne Anderssons startelva.
Kroppen höll i 78 minuter – sedan högg det i vaden.
Enligt mittfältaren, som minuten senare byttes ut, ska det inte handla om någon skada.
– Det är lugnt. Det var bara en liten känning och jag tänkte att det var lika bra att kliva av. Jag vill inte riskera något, säger han och konstaterar att det handlade mer om kramp.
– Det kom direkt, det högg till.
– Jag har inte lust att bli skadad igen.
Hur har du behandlat vaden?
– Lite kallt, lite varmt. Vi kände lite på det med läkaren och det ska inte vara någon större fara.
Emil Forsberg låg bakom Ola Toivonens kvittering i 23:e minuten och är efter duellen med tionderankade Chile fortsatt inställd på att följa med laget till Craiova i Rumänien för samlingens sista vänskapsmatch.
– Just nu är jag ganska säker. Det är elva andra som ska spela, men jag är med här och jag åker med och stöttar laget, säger han.
Gå till toppen