Annons

Annons

Annons

World Pride i Malmö 2021

Så ska World Pride inta Malmö 2021 – gör att Malmöfestivalen tvingas flytta

Det har redan kallats det största evenemanget i Malmös historia. I augusti 2021 kommer World Pride och Eurogames att inta Malmö och Köpenhamn med en halv miljon beräknade besökare. Stortorget ska förvandlas till Pride Square, Stadionområdet blir hem för Eurogames och det ska arrangeras en människorättskonferens för 1500 personer i staden. Men Dygnet Runt kan nu avslöja att det även innebär att Malmöfestivalen måste flytta på sig.

Text

När World Pride hölls senast i Madrid förra året så var det en miljonpublik på plats. Arrangörerna i Köpenhamn och Malmö räknar inte med en lika hög publiksiffra, men väl en halv miljon besökare.

Bild: Mark Lennihan

Annons

Den 8 oktober 2017 fattades ett beslut på konferenshotellet Westin i amerikanska Indianapolis som kommer att få följdverkningar för Malmö under lång tid framöver. När organisationen Interpride beslutade att tilldela världsevenemanget World Pride till Köpenhamn och medsökande Malmö, trots att amerikanska Fort Lauderdale var favoriter att få evenemanget, så innebar det något stort för hela Malmös hbtq-rörelse och turistliv.

0 kren månad

Läs för 0 kr i en månad.

Läs för 0 kr i en månad – därefter tills vidare 149 kr/månad. Ingen bindningstid. Säg upp när du vill.

Visa vad som ingår i Digital

Det här ingår i Digital

  • Alla nyheter på sydsvenskan.se
  • Nyhetsappen med pushnotiser
  • Nyhetsbrev med senaste nytt

Annons

Annons

Nästa artikel under annonsen

Till toppen av sidan