Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig och för att vi ska kunna säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. Läs mer i vår cookiepolicy.

Så ska World Pride inta Malmö 2021 – gör att Malmöfestivalen tvingas flytta

Det har redan kallats det största evenemanget i Malmös historia. I augusti 2021 kommer World Pride och Eurogames att inta Malmö och Köpenhamn med en halv miljon beräknade besökare. Stortorget ska förvandlas till Pride Square, Stadionområdet blir hem för Eurogames och det ska arrangeras en människorättskonferens för 1500 personer i staden. Men Dygnet Runt kan nu avslöja att det även innebär att Malmöfestivalen måste flytta på sig.

När World Pride hölls senast i Madrid förra året så var det en miljonpublik på plats. Arrangörerna i Köpenhamn och Malmö räknar inte med en lika hög publiksiffra, men väl en halv miljon besökare.Bild: Mark Lennihan
Den 8 oktober 2017 fattades ett beslut på konferenshotellet Westin i amerikanska Indianapolis som kommer att få följdverkningar för Malmö under lång tid framöver. När organisationen Interpride beslutade att tilldela världsevenemanget World Pride till Köpenhamn och medsökande Malmö, trots att amerikanska Fort Lauderdale var favoriter att få evenemanget, så innebar det något stort för hela Malmös hbtq-rörelse och turistliv.

Premiuminnehåll

Det krävs ett premiumpaket för att se detta innehållet. Tillåt javascript på den här sidan för att köpa ett.

Gå till toppen